Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:57 | 09/09/2015

Στο α΄μέρος, περιγράψαμε την ΛΟΓΙΚΗ ΠΛΑΙΣΙΟΥ η οποία ως ορθολογική μέθοδος, μέσα από συγκεκριμένους λογικούς κανόνες, χωρίς κανέναν συναισθηματισμό, μας ¨οδήγησε σε 1η φάση στο να «δούμε » ποια κόμματα θα αυξήσουν και ποια θα μειώσουν τα ποσοστά τους σε σχέση με την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου.

Στην 2η φάση θα πρέπει να σταθμίσουμε αυτές τις αυξομειώσεις προκειμένου να καταλήξουμε στο ποσοστό που θα πάρει κάθε κόμμα την 20η Σεπτεμβρίου με απόκλιση +- 1%

Καταλήξαμε συνεπώς … το πώς θα το δείξουμε παρακάτω ….στα εξής αποτελέσματα, τα οποία κρατήστε τα:

ΣΥΡΙΖΑ: από 36,34% σε 31% ( -5,34 )

Ν.Δ.: από 27,81% σε 26% ( -1,81 )

Χρυσή Αυγή: από 6,28% σε 7,5% (+1,23)

ΠΑΣΟΚ: από 4,68% σε 7-8 (+3-3,50 )

Το ΠOTAMI από 6,05% σε 6,75% (+0,7)

ΛΑΪΚΉ ΕΝΌΤΗΤΑ 5-6%

ΚΚΕ: από 5,47% σε 5,1% (-0,37)

ΑΝΕΛ: από 4,75% σε 3% (-1,75)

Τα δεδομένα που λάβαμε υπόψιν μας ήταν τα εξής:

1η φάση:

1- Για τον ΣΥΡΙΖΑ , όλα τα αρνητικά – τρωτά του σημεία τα οποία θα θελήσουν να πλήξουν οι ¨αντίπαλοι ¨ του, βρίσκονται μέσα σε όλα όσα έχουν λάβει χώρα από την 25η Ιανουαρίου 2015 έως και την 20η Σεπτεμβρίου 2015 .

2- Η πλειοψηφία των κομμάτων , των πολιτικών παραγόντων κτλ, αποδέχονται και υποστηρίζουν την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, όπερ σημαίνει ότι αποδέχονται … τα μνημόνια, είτε με άλλη ονομασία , είτε με άλλη πολιτική στάση , είτε με άλλη μορφή .

3- Τα 5 από τα 7 κόμματα, στήριξαν με την ψήφο τους ξεκάθαρα το πρόσφατο και τελευταίο μνημόνιο…. πριν την προκήρυξη των εκλογών.

4- Το 62% των πολιτών στο ιστορικό δημοψήφισμα φώναξε ΟΧΙ στην λιτότητα που προέρχεται από την πολιτική της Ε.Ε

5- Το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ , αποτελείται από πολλά στελέχη του παλαιού ΠΑΣΟΚ ενώ ¨πλήττεται ¨ από την αποσύνδεση της γνωστής ομάδας ως αριστερή πλατφόρμας, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, βρίσκονται στο γνωστό μεταβατικό στάδιο, το ΚΚΕ παραμένει αμετακίνητο στην θέση του αλλά παράλληλα δεν «θέλει » εξουσία αφού δεν αφήνει περιθώρια συνεργασίας, η Χρυσή Αυγή ¨βάλλεται¨ από όλα τα κόμματα επειδή μέλη της είναι υπόδικα ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης , η Λαϊκή Ενότητα έχει συνδεθεί με την προοπτική – έστω ως ενδεχόμενο- ενός εθνικού νομίσματος ακόμα και χωρίς ¨έξοδο¨ από την Ευρώπη, οι ΑΝΕΛ συνεχίζουν να πέφτουν θύμα ¨διαρροών ¨ μελών τους με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο και να στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΟΤΑΜΙ ¨εκπέμπει¨ σταθερά το μήνυμα ότι διατίθεται ως μπαλαντέρ να έχει σημαντικό ρόλο στο πολιτικό σύστημα.

Είναι προφανές ότι με βάση τα δικά μας αυτά δεδομένα, δεν προκύπτει ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΒΑΡΟΣ λόγος που να δικαιολογεί την εκλογική αναμέτρηση, δεδομένου του ότι το μνημόνιο δέσμευσης ψηφίστηκε από 222 βουλευτές από τους 300 πριν μερικές ημέρες

Δεν υπάρχει επίσης ¨κατά κοινή ομολογία¨ το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για το πολιτικό σκηνικό στο βαθμό που ήταν πριν την 25η Ιανουαρίου 2015.

Υπάρχει όμως αυξημένο ενδιαφέρον από τις ομάδες πίεσης του πολιτικού σκηνικού (Τράπεζες, Εκδότες, ΜΜΕ, Βιομήχανοι κ.ά.) .. για ευνόητους λόγους.

Τέλος, υπάρχει ή έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ότι στην Ε.Ε, δεν ανησυχούν για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα … σαν να έχουν ¨δέσει το γάιδαρο τους δλδ¨

Ενδεχόμενα ….

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστήσει ¨συνεργούς¨ στην ψήφιση του 3ου μνημονίου τους βασικούς του αντιπάλους, έχει ως αποτέλεσμα να δέχεται ¨πιο αδύναμα πυρά¨, αλλά και το να εξαπολύει επίσης αδύναμα πυρά προς αυτούς. Αυτό συνεπάγεται ότι το βασικό πλήγμα του, θα προκύψει από την αριστερή πλατφόρμα που αποσυνδέθηκε και που εξαιτίας της ενδέχεται να χάσει την πρωτοκαθεδρία και από την ¨συμμετοχή του¨ στην διαιώνιση των μνημονίων … έστω με καλύτερες προοπτικές .Από τα ανωτέρω προκύπτει ξεκάθαρα ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα μειωθούν από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.

Το ΠΑΣΟΚ είχε φτάσει στις προηγούμενες εκλογές σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά, δεν ¨επιβαρύνθηκε ¨ αισθητά τους τελευταίους 7 μήνες, καταργήθηκε το κόμμα του Γεωργίου Παπανδρέου, συνεργάστηκε με την ΔΗΜΑΡ και έχει γυναίκα πρόεδρο που δεν προκαλεί εσωστρέφεια. Επομένως τα ποσοστά του θα αυξηθούν.

Το κόμμα της ΝΔ, ¨νικήθηκε ¨ κατά κράτος από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν 7 μήνες παρά την συστράτευση όλων των στελεχών του παλιών και νέων, στηρίζεται από μεγάλο κομμάτι τον ομάδων πίεσης του πολιτικού σκηνικού, βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο ή στάδιο ανασύνταξης και δεν προέκυψε γεγονός ή δυναμική να το στηρίξει περισσότερο και έτσι στηρίχθηκε λιγότερο από ότι στηρίχθηκε στις προηγούμενες εκλογές. Επομένως τα ποσοστά της θα μειωθούν, σε βαθμό λιγότερο από του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να είναι ¨επισκιασμένη¨ από την υποδικία μελών της για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση , στα οποία όμως έχει αρθεί η κράτηση και σε μερικούς κάποιοι περιοριστικοί όροι , ευνοείται από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις μεταναστευτικές ροές και γενικά δέχεται λιγότερα πυρά απ τις προηγούμενες εκλογές . Επομένων τα ποσοστά της θα αυξηθούν σε βαθμό λιγότερο από τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ .

Το ΠΟΤΑΜΙ παραμένει σταθερό στις κινήσεις του, δεν χαρακτηρίζεται από καμία σημαντική μεταβολή ( θετική ή αρνητική ) τους τελευταίους 7 μήνες και παραμένει ¨ανοικτό ¨ στις περισσότερες συμμαχίες , όπερ σημαίνει ότι στηρίζεται σε μια μεγαλύτερη πολυσυλλεκτικότητα ψηφοφόρων. Αυτό σημαίνει ότι οι απώλειες του εξαιτίας της « στασιμότητας του » θα εξισορροπηθούν από την γενόμενη διαρροή κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και κατά συνέπεια τα ποσοστά του θα αυξηθούν πολύ λίγο.

Το ΚΚΕ ξεκαθαρίζοντας για άλλη μια φορά ότι δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση, σταθερό στις θέσεις του, αλλά με την ύπαρξη συγκοινωνούντων δοχείων ( κόμμα κ Λαφαζάνη ) θα έχει ελάχιστες απώλειες. Οι ΑΝΕΛ επισκιάστηκαν όλο αυτό το 7αμηνο από τον ΣΥΡΙΖΑ, «κρατιούνται» από την ενδεχόμενη ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει πάλι κυβέρνηση μαζί τους , είχαν διαρροές στελεχών, ενώ δεν ¨πατάνε καλά ¨ στην σχέση τους με τα λεγόμενα συστημικά ΜΜΕ, δεδομένα που σημαίνουν ότι θα έχει μείωση των ποσοστό τους.

Η Λαϊκή Ενότητα «στηρίζεται» από τους ψήφους 25 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αντιπροσωπεύουν το 6 -7 % των ψηφοφόρων του και που στην ουσία θα λάβει το 70% αυτών ( δεν θα ακολουθήσουν όλοι ) δλδ 4.5% , δημιουργούν την αίσθηση ότι συντάσσονται με το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο Εθνικού νομίσματος , «συγγενεύουν » με το ΚΚΕ , δεν εντάσσονται πλέον ( τίθενται απέναντι ) στην ομάδα των 5 κομμάτων που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, δεν θα ¨πατάνε καλά ¨ από εδώ και πέρα στην σχέση τους με τα λεγόμενα συστημικά ΜΜΕ και δεν πρόλαβαν να καταστήσουν γνωστό το σχέδιό τους . Δεδομένα που σημαίνουν ότι η ζυγαριά γέρνει στην αύξηση των ποσοστό τους μέχρι τις εκλογές , αφού θα «συλλέγουν » στην διαδρομή και μεγάλο ποσοστό των ¨ψήφων τιμωρίας ¨, ή την ψήφο ¨αποδοκιμασίας ¨ του πολιτικού συστήματος.

2η φάση : Στάθμιση αυξομειώσεων .

Αφού εντοπίσαμε τα κυρίαρχα δεδομένα που ορίζουν την δυναμική κάθε κόμματος , οριοθετήσαμε το πλαίσιο μέσα στο οποίο το πολιτικό σκηνικό θα αναδείξει τις αλληλεπιδράσεις του στην βάση των εξής λογικών συμπερασμάτων:

1- Δεν « χωράει » πλέον αυτοδυναμία

2- Τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ , ΑΝΕΛ , ΝΔ, ΠΑΣΟΚ , ΠΟΤΑΜΙ που στήριξαν το 3ο μνημόνιο έχουν ήδη οριοθετήσει ως δεδομένη μια βάση «σύμπραξης»

3- Η Ε.Ε δεν ανησυχεί για το Εκλογικό αποτέλεσμα

4- Τα «απέναντι κόμματα» ΚΚΕ, Λαϊκή Ενότητα, Χρυσή Αυγή,  δεν μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους.

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι η μετακίνηση ψηφοφόρων από και προς μεταξύ των ( ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ ) δεν θα καθορίσει σημαντικά το αποτέλεσμα , ήτοι το ποσοστό που θα λάβει το κάθε κόμμα και παράλληλα , ότι η μετακίνηση ψηφοφόρων από την ομάδα ( ΣΥΡΙΖΑ , ΑΝΕΛ , ΝΔ, ΠΑΣΟΚ , ΠΟΤΑΜΙ) προς στην ομάδα ( ΚΚΕ, Λαϊκή Ενότητα, Χρυσή Αυγή) και αντίστροφα, θα είναι η μεγαλύτερη.

Στην δεύτερη αυτή περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα «αιμορραγήσει» προς το κόμμα Λαϊκή Ενότητα σε ποσοστό σχεδόν ίσο με τις απώλειες του , το ΚΚΕ θα ανακοπεί απ την νέα συγγένεια που προέκυψε με προοπτική εξουσίας , ήτοι τη Λαική Ενότητα και η Χρυσή Αυγή θα συγκεντρώσει διάσπαρτους ψηφοφόρους από την 1η ομάδα κομμάτων με βάση την συνασθηματικότητά τους που αναλύεται στο να «γυρίσουν » την πλάτη στο πολιτικό σύστημα που θεωρούν ότι αντιπροσωπεύουν τα 5 αυτά κόμματα.

Από τα δεδομένα της 1η φάσης, προκύπτει ότι την μεγαλύτερη τάση αύξησης την συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ και την μεγαλύτερη τάση μείωσης ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αύξηση του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει τους ψηφοφόρους του Γεωργίου Παπανδρέου και τον «επαναπατρισμό » ψηφοφόρων που βρίσκονται διασκορπισμένη σε άλλα κόμματα μεταξύ αυτών και του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο περιλαμβάνει μεγάλο κομμάτι του παλιού ΠΑΣΟΚ .

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει κόμμα που θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση σε συνδυασμό με το δεδομένο ότι κυβέρνησε μόλις 7 μήνες , αλλά και με το γεγονός ότι οι βασικοί του αντίπαλοι το στήριξαν κατά την ψήφιση του 3ου μνημονίου , περιορίζει της διαρροές σχεδόν αποκλειστικά προς του 25 βουλευτές της Λαϊκή ενότητα που ήταν την 25η Ιανουαρίου δικοί του .

Προκύπτει συνεπώς η ανωτέρω «δημοσκόπηση » που ΕΑΝ επαληθευτεί , θα ¨μπούμε¨ σε μια νέα εποχή υπολογισμού των εκλογικών αποτελεσμάτων ..προς όφελος του σκεπτόμενου πολίτη , προς όφελος της κοινωνίας και τέλος προς όφελος του κυρίαρχου λαού.

Οψόμεθα !!!!!

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis