Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 18/01/2016

Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο τρομακτικούς δικτάτορες στον κόσμο. Η πρόσφατη ανακοίνωση της Β. Κορέας ότι διεξήγαγε επιτυχώς μία ακόμη πυρηνική δοκιμή, αυτή τη φορά μιας βόμβας υδρογόνου σε μικρό μάλιστα μέγεθος, επέτεινε την ανησυχία για τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του ηγέτη της χώρας.

Πως όμως ο Κιμ Γιονγκ-Ουν, ένα ντροπαλό παιδί όπως τον χαρακτήριζαν οι συμμαθητές του που λάτρευε το μπάσκετ και τον Μάικλ Τζόρνταν, έγινε ένας από τους πιο μισητούς και επικίνδυνους ηγέτες του κόσμου.

Το Business Insider φιλοξενεί ένα αφιέρωμα στον ηγέτη της Β. Κορέας αποκαλύπτοντας στοιχεία για την προσωπική πορεία του Γιονκγ-Ουν προς τα δωμάτια της εξουσίας. 

 

Το μυστήριο με την ημερομηνία γέννησης

Όπως αναφέρει το Business Insider στο ειδικό του αφιέρωμα, πριν ανέλθει στην εξουσία, εκείνοι που τον γνώριζαν από μικρό, μιλούσαν για ένα ντροπαλό παιδί.

Ένα πέπλο μυστηρίου ωστόσο κάλυπτε τη ημερομηνία της γέννησής του. Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου είτε το 1982 είτε του 1983 είτε του 1984.

Σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία, η χρονολογία γέννησής του είναι το 1982, ωστόσο σύμφωνα με ορισμένους η ημερομηνία άλλαξε έτσι ώστε να συμπέσει με τα 70 χρόνια από τη γέννηση του πρώην ηγέτη της Β. Κορέας Kim Il-Sung και με τα 40 χρόνια από τη γέννηση του πατέρα του, επίσης ηγέτη της Β. Κορέας, Kim Jong-Il.

 

Τα σχολικά χρόνια

Σύμφωνα με το Business Insider, ο Γιονγκ-Ουν πήγε σχολείο στην Ελβετία. Οι συμμαθητές του μάλιστα τον περιέγραφαν ως ένα ήσυχο παιδί με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ.

Του άρεσε το μπάσκετ και είχε μεγάλη αδυναμία στον σούπερσταρ του αθλήματος Μάικλ Τζόρνταν από τους Σικάγο Μπουλς. Παρά το μικρό του ύψος, οι φήμες κάνουν λόγο για έναν έντονα ανταγωνιστικό παίκτη.

 

Η στρατιωτική εκπαίδευση και ο θάνατος του πατέρα

Αφού τελείωσε το σχολείο, ο Κιμ Γιονγκ-Ουν επέστρεψε στην πατρίδα του για στρατιωτική εκπαίδευση. Ο πατέρας του, που μέχρι τότε ήταν πιο ο ηγέτης της Β. Κορέας, αρρώστησε βαριά. Ως αποτέλεσμα, ο Κιμ Γιονγκ-Ουν γρήγορα ανέβηκε τις σκάλες της πολιτικής και στρατιωτικής ιεραρχίας, αναλαμβάνοντας τη θέση του συνταγματάρχη και του επικεφαλής διάφορων πολιτικών επιτροπών έτσι ώστε να προετοιμαστεί για την ανάληψη της ηγεσίας στη χώρα. Ο πατέρας του πέθανε από καρδιακή ανακοπή στις 17 Δεκεμβρίου του 2011. Και έτσι έχοντας σχεδόν πατήσει τα 30 χρόνια, ο Γιονγκ-Ουν έγινε ο νεότερος ηγέτης στην ιστορία της Β. Κορέας.

 

Η αδίστακτη διακυβέρνηση

Από την άνοδό του στην εξουσία, κατάφερε να διασφαλίσει την κυριαρχία του παρά τις πολλές απειλές με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπος.

Το 2013 εκτέλεσε τον θείο του Jang Sung-Taek αλλά και την οικογένεια του θείου του, κατηγορώντας τον ότι προετοίμαζε πραξικόπημα.

Σύμφωνα με αναφορές ο Κιμ Γιονκγ-Ουν υπήρξε στόχος απόπειρας δολοφονίας από μια οργάνωση εντός της Β. Κορέας.

Έξω από σύνορα της χώρας του βέβαια, οι εχθρότητες που δημιούργησε με πολλούς ξένους ηγέτες πολλαπλασιάστηκαν, εξαιτίας των συνεχιζόμενων αναφορών για πυραυλικές και πυρηνικής δοκιμές που διενεργούσε η Β. Κορέα.

 

 

http://www.thetoc.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis