Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:14 | 08/09/2020

Τις παθογένειες της αστυνόμευσης στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή φέρνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο η πρόσφατη ληστεία στα τρία ATM του εμπορικού κέντρου στην Περιβόλα στην Πάτρα με λεία 242.000€.

Ο τρόπος που έδρασαν οι ληστές, ο οπλισμός που έφεραν και το μέσο που χρησιμοποίησαν για να προσεγγίσουν τον προς απαλλοτρίωση στόχο και στη συνέχεια να διαφύγουν, έφερε τη τοπική αστυνομία αντιμέτωπη με το «είδωλό» της στον καθρέφτη.

Κι αυτό γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ, η φράση που ακούγεται στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. είναι, το τι θα γινόταν εάν προλάβαιναν οι αστυνομικοί τους οπλισμένους σαν αστακούς ληστές καθώς και πως πάλι καλά που δεν είχαμε την ιδιά ώρα καμία μεταγωγή η και κανένα ψυχιατρικό γιατί τότε θα διαθέταμε μόλις ένα περιπολικό και ίσως τώρα μιλάγαμε για τραγικά γεγονότα.

Αυτό δεν σημαίνει πως οι αστυνομικοί δεν θα έκαναν το καθήκον τους ,αλλά συγχρόνως ερμηνεύεται πως εν έτη 2020 στη τοπική αστυνομία η πολιτική ηγεσία στέλνει κάποιος ένστολους σε περιστατικά, υπό συνθήκες που παραπέμπουν στη γνωστή παροιμία «περί προβάτων και σφαγής».

Τα συμπεράσματα από το προφίλ των ληστών οδηγούν σε ένα και μόνο. Πως οι αστυνομικοί πηγαίνουν με «σαπάκια» αυτοκίνητα , τα οποία ξεμένουν στο δρόμο και μπαινοβγαίνουν κάθε εβδομάδα στο συνεργείο, να κυνηγήσουν κακοποιούς με πόρισε, BMW,μερσεντές και πολλά άλλα ι.χ. μεγάλου κυβισμού ενώ ο οπλισμός τους είναι 38αρια περίστροφα όταν το έγκλημα διαθέτει αυτόματα και μεγάλη ισχύ πυρός.

Στα ασίτευτα τον όσων συνοδεύουν την καταγραφή της σκληρής πραγματικότητας για την ΕΛ.ΑΣ. στην Αχαία, το γεγονός, πως ακόμα και όταν έρθουν τα πολυαναμενόμενα 30 νέα περιπολικά μέσω ΕΣΠΑ αυτά θα διατεθούν σε υπηρεσίες τροχαίας και όχι στην άμεση δράση την ασφάλεια και άλλες μάχιμες «μονάδες», γεγονός το οποίο οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη αποδυνάμωση νευραλγικών υπηρεσιών.

patrastimes.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis