Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:39 | 17/04/2022
Οι πράκτορες της Αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) συνέλαβαν τον διαβόητο βαρόνο των ναρκωτικών Brian Donaciano Olguín Berdugo, όταν ένα μοντέλο από την Κολομβία δημοσίευσε στο Facebook φωτογραφίες τους να φιλιούνται μπροστά από το Άγαλμα του Χριστού του Βασιλιά.
 
Σύμφωνα με το Uniland.com, ο 39χρονος, μέχρι πρότινος καταζητούμενος άνδρας από το Μεξικό, που είναι γνωστός ως "Pitt", βρίσκεται τώρα υπό κράτηση, καθώς οι ΗΠΑ προσπαθούν να τον εκδώσουν στη χώρα.
 
Στις 11 Απριλίου, η Εθνική Αστυνομία της Κολομβίας ανακοίνωσε ότι ο "Pitt" συνελήφθη, αφού τον εντόπισε από τη φωτογραφία που κοινοποιήθηκε στο Facebook.
 
Ο διοικητής της αστυνομίας, στρατηγός Χόρχε Λουίς Βάργκας, δήλωσε σχετικά με τη σύλληψη: "Καταφέραμε να συλλάβουμε έναν από τους ανθρώπους που θεωρούμε ότι είναι ο πιο σημαντικός σύνδεσμος στην Κολομβία με το καρτέλ Sinaloa του γνωστού εδώ ως FARC του Ivan Mordisco και του Gentil Duarte".
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο "Pitt" πιστεύεται ότι έφτασε στην Κολομβία τον Φεβρουάριο του 2022.
 
Κατά την άφιξή του, κάμερες ασφαλείας στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χοσέ Μαρία Κόρντοβα κατέγραψαν την παρουσία του, με την Αστυνομία Καταπολέμησης των Ναρκωτικών της Κολομβίας και τους αξιωματικούς των πληροφοριών να ακολουθούν τα ίχνη του.
 
Ο "Pitt" λέγεται ότι βρισκόταν στην περιοχή για να διαπραγματευτεί με τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις του Λαϊκού Στρατού της Κολομβίας (FARC).
 
Όπως φαίνεται, ο περιβόητος βαρόνος των ναρκωτικών, παράλληλα με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, έβγαινε και ραντεβού.
 
Το ταξίδι του στην τουριστική περιοχή Cerro de Los Cristales στο Κάλι και οι φωτογραφίες από το σημείο του Αγάλματος του Χριστού, έμελλε να "σφραγίσουν" τη μοίρα του.
 
"Οι ένστολοι έφτασαν στο διαμέρισμά του, χωρίς να του δώσουν χρόνο να ξεφύγει από την πολιορκία της αστυνομίας. Εκεί ενημερώθηκε για το αίτημα έκδοσης από το Νότιο Περιφερειακό Δικαστήριο της Καλιφόρνια για συνωμοσία για εισαγωγή κοκαΐνης", σημειώνεται η ανακοίνωση της αστυνομίας.
 
Στη συνέχεια, ο"Pitt" συνελήφθη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως πρόσφερε δωροδοκία στους πράκτορες.
 
Τώρα, Κολομβιανοί αξιωματούχοι προσπαθούν να παραδώσουν τον "Pitt" στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, με αίτημα έκδοσης.
 
"Το άτομο αυτό έχει ένταλμα σύλληψης για έκδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες από την DEA, για αποστολή πολλών εκατοντάδων κιλών στη χώρα. Πρόσθετες πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεργάστηκε και με την οικογένεια του πιο επικίνδυνου διακινητή ναρκωτικών του Μεξικού, Ελ Τσάπο Γκουσμάν. Έτσι τον έχουν εντοπίσει οι αρχές των ΗΠΑ", σημείωσε ο στρατηγός Βάργκας.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis