Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:40 | 24/11/2014
Το ευρώ φλερτάρει με διετή χαμηλά έναντι του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα «χαλαρώσει» τη νομισματική της πολιτική πιο επιθετικά για να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη.
 
Την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι άφησε την πόρτα ανοικτή για πιο δραστικά μέτρα, ζωγραφίζοντας ο ίδιος μια ζοφερή εικόνα για την οικονομία της ευρωζώνης, τονίζοντας ότι ο «υπερβολικά χαμηλός» πληθωρισμός πρέπει να αυξηθεί γρήγορα.
 
Τα σχόλια του Ντράγκι έστειλαν το ευρώ 1,2% χαμηλότερα την Παρασκευή – στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του σε δυόμισι μήνες – και σήμερα συνέχισε την πτώση του έναντι του δολαρίου αγγίζοντας το 1,2359, μια ανάσα πριν τα χαμηλά δύο ετών και το 1,2358.
 
Ο Ian Stannard, επικεφαλής ευρωπαϊκής στρατηγικής της Morgan Stanley, δήλωσε ότι αν και ο Ντράγκι δεν είπε τίποτα καινούργιο ουσιαστικά, «η αγορά ερμηνεύει τα σχόλιά του ως δέσμευση της ΕΚΤ να αυξήσει τον ισολογισμό της, με όλα τα αναγκαία μέσα», να προχωρήσει δηλαδή σε τύπωμα χρήματος.
 
thetoc.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis