Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:14 | 01/11/2021

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την αναμνηστική (δεύτερη) δόση εκείνων που έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Johnson & johnson. 

Όπως ανακοίνωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και έχει περάσει χρονικό διάστημα 2 μηνών από τον εμβολιασμό τους, θα μπορούν από την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου να κλείνουν το ραντεβού τους για τη δεύτερη δόση/ αναμνηστική.

Σημειώνεται ότι η δεύτερη ή αναμνηστική δόση στο σκεύασμα Johnson & Johnson ισοδυναμεί με την τρίτη δόση των υπόλοιπων εμβολίων που έγιναν σε δύο δόσεις.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Μάριου Θεμιστοκλέους, η αναμνηστική δόση για όσους έχουν εμβολιαστεί με Johnson & Johnson μπορεί να γίνεται είτε με νέα δόση Johnson & Johnson, είτε με mRNA εμβόλιο, δηλαδή Pfizer ή Moderna.

Ειδικότερα για τη χορήγηση του σκευάσματος της Moderna ως αναμνηστική δόση, χρειάζεται ακόμη κάποιες τεχνικές ρυθμίσεις το σύστημα, οπότε θα δοθεί η δυνατότητα μέσα στο επόμενο διάστημα (λίγες ημέρες) στους πολίτες για αυτό, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

 

www.cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis