Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:28 | 28/11/2014

 

Εξαρθρώθηκε από την ΕΛ. ΑΣ. σπείρα που εξαπατούσε πολίτες με πλαστές διαθήκες και ιδιοποιούνταν ακίνητα.

 

Συνολικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ιδιοποιήθηκαν 12 ακίνητα στο Κορωπί, την Αθήνα και το Λουτράκι, , τα όποια ανήκαν σε δυο αδέρφια που είχαν πεθάνει το 2006 και το 2008, αντίστοιχα. Η συνολική αξία των ακινήτων μάλιστα, υπερβαίνει το 1.300.000 ευρώ.

Επίσης, οι δράστες αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να ιδιοποιηθούν τις τραπεζικές καταθέσεις των δυο αδερφών που ήταν περίπου 480.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, για την υπόθεση συνελήφθησαν την Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου επτά από τα μέλη της σπείρας, τρεις άνδρες και τέσσερις γυναίκες, στην Παιανία, την Αθήνα, τον Πειραιά, την Κόρινθο και το Άργος, ενώ αναζητούνται ακόμα τρία άτομα, ανάμεσά τους και ο πρώην βουλευτής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Πέμπτη ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διευκρινιστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης και να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή των μελών της σε άλλα συναφή αδικήματα.

Πώς δρούσε η σπείρα

Ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., έγινε γνωστό ότι τα μέλη της σπείρας πρώτα πληροφορούνταν τον θάνατο εύπορων ατόμων, τα οποία συνήθως δεν είχαν σύζυγο ή παιδιά και ύστερα προέβαιναν στην κατάρτιση πλαστών ιδιόγραφων διαθηκών.

Μετά τις προσκόμιζαν στα αρμόδια Πρωτοδικεία/Τμήματα Διαθηκών, όπου μέλη της σπείρας εμφανίζονταν ως μάρτυρες και βεβαίωναν ψευδώς ότι γνώριζαν τους θανόντες και ότι ο γραφικός χαρακτήρας στις διαθήκες προέρχονταν από αυτούς.

Με τον τρόπο αυτό, οι διαθήκες αναγνωρίζονταν ως κύριες, γνήσιες και πραγματικές και τα μέλη της οργάνωσης θεμελίωναν κληρονομικό δικαίωμα επί της περιουσίας των θανόντων.

Έτσι, προέβαιναν σε αποδοχή κληρονομιάς με συμβολαιογραφικές πράξεις των ακινήτων και τα μετέγραφαν στο όνομα τους, στα κατά τόπους αρμόδια Υποθηκοφυλακεία και στη συνέχεια πωλούσαν τα ακίνητα ή τα εκμεταλλεύονταν (διαμένοντας οι ίδιοι ή ενοικιάζοντάς τα), αποκομίζοντας παράνομα μεγάλα οικονομικά οφέλη.

ΠΗΓΗ: notioanatolika.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis