Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:28 | 28/01/2019

Μετά τις αλλαγές στην ηγεσία των τριών εκ των τεσσάρων Γενικών Επιτελείων από το ΚΥΣΕΑ και την επικύρωση τους, σήμερα, Δευτέρα  το απόγευμα, συνεδριάζει το ΣΑΓΕ (Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων) για να πραγματοποιήσει κρίσεις σε επίπεδο Αντιστρατήγων, Αντιναυάρχων και Αντιπτεράρχων.

Πρόκειται για την εξ' αναβολής συνεδρίαση λόγω της σύντομης περιπέτειας υγείας του νέου Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Γεώργιος Καμπάς, η οποία είχε ευτυχώς αίσιο τέλος.

[custom:google-ads]

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι αποφάσεις του ΣΑΓΕ για την πλήρωση των επιτελικών θέσεων στο ΓΕΕΘΑ, καθώς επίσης και σε πρώτο χρόνο των αντιακταστάσεων των Αντιστρατήγων, Αντιναυάρχων και Αντιπτεράρχων. Οσοι είχαν στραμμένο το μικροσκόπιο προς το Πολεμικό Ναυτικό πλέον δεν βλέπουν τις βαθιές αλλαγές που προμήνυαν τα σήματα που εκπέμπονταν όλο το προηγούμενο διάστημα, δείχνοντας ως πρωτεύοντα παράγοντα την καθυστέρηση που τροφοδότησαν οι πολιτικές εξελίξεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert δεν αποκλείεται, ανεξαρτήτως του βάθους των αλλαγών, η δημιουργία δύο πλέον θέσεων αντι- στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, αλλα και στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, μια εντός και μια εκτός Ελλάδος.

Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο Γενικό Επιτελείο Στρατού μετά τις αυτεπάγγελτες αποστρατείες 4 αντιστράτηγων και την τοποθέτηση του Αντιστράτηγου Γεωργίου Καμπά στη θέση του Α/ΓΕΣ, καθώς μένουν κενές οι θέσεις του Υπαρχηγού ΓΕΣ και Γενικού Επιθεωρητή Στρατού, του Διοικητή της 1ης Στρατιάς, του Διοικητή της ΑΣΔΥΣ και του Διοικητή του Δ' Σώματος Στρατού.

Από την πλευρά της Πολεμικής Αεροπορίας, κενή έχει μείνει η θέση του Αρχηγού της Τακτικής Αεροπορίας, καθώς ο μέχρι τώρα ΑΤΑ, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης αναλαμβάνει πλέον Αρχηγός ΓΕΑ, αλλά και η θέση του Αντιπτέραρχου Χριστόπουλου, ο οποίος διατελούσε καθήκοντα Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ και αποστρατεύτηκε με την απόφαση του τελευταίου ΚΥΣΕΑ.

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis