Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:04 | 02/02/2015

 

Προς: ΠΟΑΣΥ

ΘΕΜΑ: Κρατήσεις μισθοδοσίας και αναδρομικά

Για ακόμα μια φορά την αγωνία και την προσμονή για τα αναδρομικά διαδέχθηκε ο θυμός και η απογοήτευση. Οι αγώνες και οι προσπάθειες χρόνων για την δικαίωση νικήθηκαν από τις κρατήσεις. Κρατήσεις που μετά από τόσα χρόνια στο σώμα της ελληνικής αστυνομίας σχεδόν κανένας μας δεν ξέρει τι είναι και κυρίως ο τρόπος που υπολογίζεται το ύψος τους κάθε φορά.

Σε καιρούς έντονης οικονομικής κρίσης η κάθε επίσκεψη στον γιατρό πρέπει να πληρώνεται από την τσέπη του αστυνομικού προσωπικού και όχι από το ταμείο του. Η υποτυπώδης ασφάλεια του δημοσίου, δεν καλύπτει πλέον ούτε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για την υγεία και τα εμβόλια των παιδιών μας. Ένα νοσηλευτικό σύστημα υπό κατάρρευση, περιέργως δεν έχει σταθερή εισφορά αλλά ανάλογη του μισθού!!!

Επίσης με νόμους που κατέθεσε η προηγούμενη κυβέρνηση αντιλαμβανόμαστε πως θα εργαζόμαστε για 35 με 40 χρόνια έως την σύνταξη και θα ανταμειφτούμε για αυτό με μία σύνταξη της τάξης των 350€ – 500€ (“με την εγγύηση του κράτους”) και η γενιά μας θα πάρει ένα τεράστιο μηδενικό για εφάπαξ. Επίσης ακούμε πως το ύψος των κρατήσεων για το εφάπαξ θα αυξηθεί καθώς τα ταμεία πέφτουν συνεχώς έξω.

Επειδή οι κρατήσεις υποτίθεται πως είναι ανταποδοτικές ως προς τον ασφαλισμένο και όχι φοροεισπρακτικές προς το κράτος, σας ζητάμε να μας ενημερώσετε αναλυτικά ως προς τα εξής:

1.  Τι είναι το κάθε ταμείο και πόσο υγιές είναι αυτή τη στιγμή.

2. Μετά από 35 – 40 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας τι θα αποδώσει το κάθε ταμείο στον εργαζόμενο αστυνομικό.

3. Από ποια ταμεία μπορεί το αστυνομικό προσωπικό να εξαιρεθεί και να μην καταβάλει εισφορές καθώς είτε αυτά δεν είναι βιώσιμα είτε δεν αποδίδουν ανάλογα σε σχέση με τις εισφορές που καταβάλλονται.

4. Με ποιον αλγόριθμο υπολογίζονται οι κρατήσεις και για ποιο λόγο δεν είναι σταθερές.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος                  ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Ανέστης

skaythess.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis