Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:14 | 15/04/2016

Κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα από τις Εκδόσεις «Πικραμένος», το αστυνομικό μυθιστόρημα της Μιράντας Βατικιώτη «Οι τέσσερις εποχές του κυρίου Ανανία».

Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο με ήρωα έναν πεισματάρη Επιθεωρητή που φέρει το κοινότοπο πλην προβοκατόρικο κι ενοχλητικό ονοματεπώνυμο Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Πρόκειται, ωστόσο, για τη δεύτερη συγγραφική εμφάνιση της τριαντάχρονης θεατρολόγου και ηθοποιού Μιράντας Βατικιώτη.

Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, στην Ελλάδα των τσιτωμένων νεύρων, της ανασφάλειας και των αναταραχών, ένα πτώμα, προκλητικά αφημένο πάνω σε ξαπλώστρα στην παραλία του Αγίου Βασιλείου ερήμην αγναντεύοντας τον Πατραϊκό, έρχεται να δυναμιτίσει την καθημερινότητα αλλά και το καταπονημένο νευρικό σύστημα του εκκεντρικού Επιθεωρητή Γιώργου Παπαδόπουλου. Κι ενώ οι αναταραχές εντείνονται στη χώρα και η αντιτρομοκρατική τρέχει και δε φτάνει, ο Παπαδόπουλος, με έναν όχι και τόσο ταλαντούχο συνεργάτη, θα ακολουθήσουν όλες τις αλλοπρόσαλλες διαδρομές που τους επιφυλάσσει η άλλοτε λογική κι άλλοτε παράλογη αλληλουχία της υπόθεσης. Μέχρι να ξετυλίξουν το κουβάρι, θα αντιμετωπίσουν κάμποσες ιστορίες καθημερινής ελληνικής τρέλας, γιατί, εννοείται ότι εδώ είναι Ελλάδα, εννοείται ότι η αποδόμηση (βλέπε ξεχαρβάλωμα) είναι συστατικό στοιχείο της καθημερινότητας, κι εξυπακούεται ότι γενναίες δόσεις χιούμορ (αλλά και αυθαιρεσίας) κρίνονται απαραίτητες έως και θεσμικά επιβεβλημένες.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μιράντα Βατικιώτη γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, επέστρεψε στην Αθήνα για μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή και από το 2014 είναι υποψήφια διδάκτωρ στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπου μελετά τον σύγχρονο χορό στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, εργάζεται ως χορεύτρια και ηθοποιός. Η ενασχόλησή της με τη λογοτεχνία ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, κι έκτοτε δεν σταμάτησε ποτέ. Έχει εκδώσει το διήγημα μυστηρίου για παιδιά «Μαγικό Ρολόι» στις εκδόσεις Κ.Μ. Ζαχαράκης, το οποίο προτάθηκε για Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας (2006).

Εκδόσεις «Πικραμένος»

Σελίδες: 400

Διαστάσεις: 14x23,5εκ.

Λιανική Τιμή: 16,00 €

Κατηγορία: Αστυνομικό Μυθιστόρημα

http://www.thebest.gr/

 

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis