Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:47 | 14/01/2019

Στο ΚΥΣΕΑ, που θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας θα μπουν οι τίτλοι τέλους στην πολύχρονη και πολυσχιδή καριέρα του Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, και ο επίλογος μετά από 76 μήνες στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. 

Στην τυπική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας θα επικυρωθεί η αποστρατεία του "βάτραχου" - αρχηγού και θα ανοίξει ο δρόμος για την υπουργοποίησή του. Απόφαση η οποία στηρίχθηκε στον υψηλό βαθμό αποδοχής του, διακομματικά, αλλά και της ιδιαίτερα στενής και παραγωγικής συνεργασίας του με τον ίδιο τον πρωθυπουργό. 

[custom:google-ads]

Στην επιλογή Αποστολάκη συνέβαλε και η τρέχουσα συγκυρία στα ελληνοτουρκικά, καθώς όπως τόνιζε καλά ενημερωμένη πηγή, δεν αφορούσε μόνο στη διασφάλιση της σταθερότητας αλλά και στον - επίσης- εξαιρετικά καλό δίαυλο επικοινωνίας με τον ομόλογό του-πλέον- υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Ακολούθως την Τρίτη θα εκδοθεί η πράξη διορισμού του Ναυάρχου Αποστολάκη ως υπουργού Εθνικής Άμυνας. Εντός της εβδομάδας με νεότερη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, αναμένεται ο ορισμός του νέου Α/ΓΕΕΘΑ, και οι κρίσεις των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, υπό τον νέο ΥΕΘΑ. 

Στο σκέλος του νέου Α/ΓΕΕΘΑ, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, χωρίς να αποκλείεται η διατήρηση του υπάρχοντος σχήματος.  

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis