Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:58 | 25/11/2014

 

Κρίσιμη είναι πλέον η κατάσταση υγείας του Ηρακλή Κωστάρη ο οποίος συνεχίζει για 27η ημέρα την απεργία πείνας και νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό. Ο Νίκος Ρωμανός διακομίσθηκε τη Δευτέρα στο Τζάνειο, καθώς ο οργανισμός του έχει εξασθενήσει. Διανύει την 14η ημέρα.

Ζητούν εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στις πανεπιστημιακές σχολές που έχουν περάσει. Οι άδειες προβλέπονται από το νόμο, αλλά κόπηκαν μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο ίδιος ο Ηρακλής Κωστάρης δήλωσε από τον Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύεται: «Από τις 29.10. 2014 δίνω έναν προσωπικό αγώνα, για να φύγει ο χαρακτηρισμός του «επικίνδυνου» που αυθαίρετα μου αποδόθηκε, μετά την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού και να μου χορηγηθεί εκπαιδευτική και τακτική άδεια, όπως έπαιρνα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, χωρίς ποτέ να έχω παραβιάσει του όρους τους.

210 εκπαιδευτικοί υπογράφουν κείμενο στήριξης στους απεργούς πείνας

Η πρόσβαση στην εκπαίδευση είναι α δικαίωμα όλων γράφουν σε κείμενο τους 210 εκπαιδευτικοί. Δηλώνουν ότι θεωρούν "απαράδεκτο να φτάνουν δυο άνθρωποι να διεκδικούν ένα τόσο βασικό και αυτονόητο δικαίωμα, όπως η πρόσβαση στην παιδεία, χρησιμοποιώντας ως έσχατο μέσο το σώμα τους και βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία τους".

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ
ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΗ ΚΩΣΤΑΡΗ
Η πρόσβαση στην εκπαίδευση, αυτονόητο δικαίωμα όλων
Οι κρατούμενοι Νίκος Ρωμανός και Ηρακλής Κωστάρης βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 10/11 και 29/10 αντίστοιχα, διεκδικώντας εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθήσουν τη σχολή στην οποία πέρασε φέτος με πανελλαδικές εξετάσεις ο πρώτος και φοιτά ήδη εδώ και τρία χρόνια ο δεύτερος. Το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατούνται απέρριψε το καθ’ όλα νόμιμο αίτημά τους, εφαρμόζοντας στην περίπτωσή τους ένα απαράδεκτο καθεστώς εξαίρεσης και διακρίσεων. 
Όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο, δάσκαλοι από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, επισημαίνουμε κατ’ αρχάς τον κίνδυνο να απαξιωθεί και να ακυρωθεί στην πράξη ο πολύτιμος όσο και πολύπαθος θεσμός του σχολείου εντός της φυλακής.
Πάνω απ’ όλα όμως, θεωρούμε απαράδεκτο να φτάνουν δυο άνθρωποι να διεκδικούν ένα τόσο βασικό και αυτονόητο δικαίωμα, όπως η πρόσβαση στην παιδεία, χρησιμοποιώντας ως έσχατο μέσο το σώμα τους και βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία τους.
Ζητούμε να δοθεί στους δύο απεργούς πείνας άμεσα, πριν να είναι αργά, η εκπαιδευτική άδεια την οποία δικαιούνται και να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη παρακολούθηση των μαθημάτων τους.
Το κείμενο υπογράφουν 210 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων. Συγκεκριμένα 51 δάσκαλοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, 80 καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 79 πανεπιστημιακοί

ΠΗΓΗ: huffingtonpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis