Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:44 | 05/10/2021

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμης Ανακρίτριας και Εισαγγελέως, ο 47χρονος Λιμενικός που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή της ανατολικής Φθιώτιδας.

Την απόφαση έκριναν ως υπερβολική οι συνήγοροι υπεράσπισης καθώς υποστήριξαν ότι πρόκειται για απλό χρήστη και όχι για διακινητή. «Ότι έγινε έγινε μεταξύ μιας παρέας φίλων και συγγενών...», είπε ένας εκ των συνηγόρων του Λιμενικού, προσθέτοντας ότι υπάρχει μια αντινομία «οι φερόμενοι ως προμηθευτές έχουν βγει με περιοριστικούς όρους, ενώ αυτός που τα πήρε θα κρατηθεί προσωρινά…».

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες, οι τέσσερις που απολογήθηκαν σήμερα αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, όπως και ένας ακόμη 41χρονος που είχε αφεθεί από την αρχή ελεύθερος με προφορική εντολή Εισαγγελέα.

Δείτε βίντεο με δηλώσεις των δικηγόρων:

Η υπόθεση

Η υπόθεση που απασχολεί τα τελευταία 24ωρα την τοπική επικαιρότητα, φέρεται να ξεκίνησε από μία ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας (Υ.ΕΣ.Υ.Σ.Α.), σχετικά με την εμπλοκή του Λιμενικού και τουλάχιστον τεσσάρων ακόμη κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Στυλίδας για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη αλιεία σε απαγορευμένη περιοχή.

Η έλευση των αδιάφθορων στην περιοχή της Στυλίδας και μετά από παρακολουθήσεις και καταγραφή συνομιλιών έξι περίπου μηνών, είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και ο 47χρονος Λιμενικός, ενώ αναζητήθηκε στα πλαίσια του αυτοφώρου ένα ακόμη άτομο από την περιοχή της Λοκρίδας που φέρεται να προμήθευε με ναρκωτικά την ομάδα και στο σπίτι του βρέθηκαν και πέντε φυσίγγια πιστολιού.

Οι συνομιλίες έφεραν στο φως δεκάδες αγοροπωλησίες ναρκωτικών, ενώ η σύλληψη του Λιμενικού έγινε στον Πειραιά, μετά από μία νέα παραλαβή ναρκωτικών που έκανε σε μαγαζί του Πειραιά.

Μάλιστα σε άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιούσε ακόμη και το υπηρεσιακό όχημα για τη μετάβασή του στα μέρη όπου τα προμηθευόταν.

Για τη συνεννόησή τους οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και φράσεις, κάποιες εκ των οποίων παρέπεμπαν σε αλιευτικές δραστηριότητες όπως, παραγάδι, αγκίστρια, κυδώνια, όστρακα, τελάρο ψάρια κι άλλα πιο ευφάνταστα όπως χρυσή κασετίνα, αναπτήρας, κρουασάν, adidas, λάδια κ.α.

Οι κοριοί της Υ.ΕΣ.Υ.Σ.Α., φέρεται να έχουν καταγράψει την εμπλοκή πολλών ακόμη ατόμων που προμηθευόντουσαν κοκαΐνη ή χασίς από τους κατηγορούμενους. Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, ένα από τα άτομα που φέρεται ότι προμηθευόταν από το κύκλωμα είναι πολύ γνωστός ηθοποιός. Αργότερα για το θέμα αυτό έκανε δηλώσεις ο πρώην Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος διαψεύδοντας κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του με την υπόθεση, καλώντας μάλιστα και σε συνέντευξη τύπου προκειμένου να απαντήσει σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις.

lamiareport.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis