Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:01 | 04/12/2021

Από τις 30.000-50.000 ευρώ για κάθε έκδοση ταυτότητας, το κύκλωμα ελληνοποιήσεων, χρησιμοποιούσε τους ένστολους "συνεργάτες", και σε άλλες χαμηλότερου βεληνεκούς ενέργειες με το αντίστοιχο "τιμολόγιο" εξυπηρέτησης. Για παράδειγμα, 50 ευρώ για κάθε γνήσιο υπογραφής και 100 ευρώ μια αναζήτηση για διωκτικά έγγραφα στις αστυνομικές βάσεις δεδομένων.

Αυτά τα χρηματικά ποσά, αναγράφονται στις επιστολές του πραγματικού ή εικονικού πληροφοριοδότη "Γιώργου Παπαδόπουλου". Η κάθε εργασία, ανάλογα με την επικινδυνότητα της είχε διαφορετικό αντίτιμο, με το δίκτυο των επίορκων αστυνομικών να πραγματοποιούν με το αζημίωτο κάθε λογής εξυπηρέτηση, στα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος ελληνοποιήσεων σεσημασμένων ποινικών. "Για κάθε έρευνα ή πληκτρολόγηση στα συστήματα σας που κάνουν για λογαριασμό του, τους δίνει ένα κατοστάρικο. Και για να φτιάξουν υπεύθυνες δηλώσεις με σφραγίδες σε ότι στοιχεία θέλει ο Ε. (υπαρχηγός) παίρνουν πενηντάρικο", γράφει χαρακτηριστικά σε μια από τις τρείς επιστολές του, προς τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ο πληροφοριοδότης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκλονίζει η περιγραφή δύο αστυνομικών για τον τρόπο που κατάφεραν να συλλάβουν έναν βιαστή, λίγο μετά την αποτρόπαια πράξη του

Από την πολύμηνη έρευνα των αρχών, προκύπτει ότι στο σύνολο τους και οι 32 αστυνομικοί που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, προβαίνουν σε συχνούς ελέγχους στις διαφορετικές βάσεις δεδομένων POLICE ON LINE, της ΕΛ.ΑΣ.. Πρόκειται για την εφαρμογή "Ταυτότητες Ελλήνων Πολιτών" στην οποία καταγράφονται όλα τα στοιχεία και οι μεταβολές σε δελτία ταυτοτήτων, την εφαρμογή "Γενικές αναζητήσεις SIS ΙΙ", όπου αναγράφονται ευρωπαϊκές και διεθνείς αγγελίες για καταζητούμενους, αλλά και οι εφαρμογές "Διωκτικά" και "Οχήματα", από όπου αντλούσαν πληροφορίες για εκκρεμότητες διωκτικών εγγράφων και στοιχεία οχημάτων. Οι έλεγχοι των… 100 ευρώ, αφορούν τα άτομα των οποίων τα στοιχεία είχαν υποκλέψει για τις πλαστές ταυτότητες, αλλά και τους σκληρούς ποινικούς- αποδέκτες αυτών των εγγράφων.

Είναι ενδεικτικό ότι μέσα στα 8 χρόνια δράσης του κυκλώματος, ένας… "συνεργαζόμενος" Ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσε στο Τ.Α. Αχαρνών, είχε χρησιμοποιήσει συνολικά 23 φορές την βάση δεδομένων POLICE ON LINE, για να διενεργήσει έρευνα σε στοιχεία ατόμων που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν από την οργάνωση για μελλοντική έκδοση ταυτότητας. Εξίσου συχνές ήταν οι αναζητήσεις στην ίδια εφαρμογή και από τον εμπλεκόμενο Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου, που βρέθηκε με… 320.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο του.

Σε μια μάλιστα από αυτές τις έρευνες, γράφει στο σύστημα της ΕΛ.ΑΣ. το όνομα που είχε χρησιμοποιηθεί για πλαστή ταυτότητα, δύο βδομάδες αφότου ο πραγματικός της κάτοχος είχε διαπιστώσει ότι χρησιμοποιούν εν αγνοία του, τα προσωπικά του στοιχεία.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗς ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟς

Πηγή:  thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis