Κύκλωμα σωματεμπορίας: Απειλούσαν ότι θα τις χαρακώσουν με μαχαίρι στο πρόσωπο - Η στιγμή της σύλληψης με προσχεδιασμένα χαρτονομίσματα

ΣΚΛΗΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ
Κύκλωμα σωματεμπορίας: Απειλούσαν ότι θα τις χαρακώσουν με μαχαίρι στο πρόσωπο - Η στιγμή της σύλληψης με προσχεδιασμένα χαρτονομίσματα

Στις δικαστικές αίθουσες αναβίωσε πριν από λίγες ημέρες μια σκληρή υπόθεση μαστροπείας, με τον κατηγορούμενο να καταδικάζεται πρωτόδικα σε 19 χρόνια φυλάκιση.

Ο μαστροπός έβαζε στο μάτι κορίτσια που εργάζονταν σε οίκους ανοχής. Τις καλούσε με την απειλή όπλου και τις απειλούσε ότι αν θέλουν να δουλεύουν ως ιερόδουλες στην Αθήνα θα πρέπει να του δίνουν 20 ευρώ για κάθε ημέρα εργασίας τους, επειδή αυτός θα τις «προσέχει}. Αν δεν το έκαναν θα τις χαράκωνε με μαχαίρι στο πρόσωπο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία μίας κοπέλας. Μίλησε για τις απειλές που δέχονταν αναφέροντας ότι γνώριζε και άλλες κοπέλες που ήταν θύματα του κυκλώματος και έδιναν χρήματα στους δράστες ή σε φίλους του.

 

«Μια κοπέλα που αρνήθηκε να του δώσει χρήματα έφυγε από την Αθήνα για τη Ρουμανία γιατί αυτός τη μαχαίρωσε στο πρόσωπο»

Οι αρχές άρχισαν να παρακολουθούν τον άντρα που κατήγγειλε τον μαστροπό και γρήγορα κατάλαβαν πώς λειτουργούσε το κύκλωμα. Ο άντρας έστελνε γυναίκες να παίρνουν τα χρήματα ώστε να μην κινήσει υποψίες. Διαπραγματευόταν ακόμα και την αγορά όπλου ενώ πλαστογραφούσε και ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σε μία συνομιλία σε κορίτσι που απειλούσε έλεγε:

«Μην στεναχωριέσαι, εγώ είμαι αυτός που δεν έχω αφήσει να σου κάνουν κακό και εγώ είμαι αυτός που θα έρθει να πάρει τα λεφτά»

 

Η στιγμή της σύλληψης με προσχεδιασμένα χαρτονομίσματα

Ο δράστης είχε σκοπό να διαφύγει στην Ιταλία. Λίγο πριν την αναχώρησή του οι αστυνομικοί προσημείωσαν 60 ευρώ που είχε ζητήσει από κοπέλα ο δράστης και έτσι συνελήφθη. Λίγες ώρες αργότερα συνέλαβαν και τις τρεις  γυναίκες συνεργούς του.

Ο μαστροπός καταδικάστηκε σε 19 χρόνια φυλάκιση και πριν από λίγες ημέρες κάθισε ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Εφετείο Αθηνών.

 

Ο δικηγόρος του Φοίβος Στρουγγάρης δήλωσε στο newpost.gr  

«Πρέπει να τονίσουμε πλέον και μετά την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, ότι ο νομοθέτης δεν τιμωρεί τις περιπτώσεις που δεν υφίσταται σωματική ή ψυχική βία ενώ έχει δοθεί η συναίνεση του εμπλεκόμενου προσώπου. Αντίθετα όμως, εάν αποδειχθεί  ότι υπήρξε πίεση της γυναίκας να πράξει κάτι που δεν ήθελε, τότε το αδίκημα που διώκεται είναι αυτό της κακουργηματικής εκβίασης και το πλημμέλημα της παρανόμου βίας. Ο νομοθέτης θεωρεί πλέον ορθό να διατηρήσει τον κακουργηματικό χαρακτήρα της πράξης αυτής μόνο όταν στις υποθέσεις εμπλέκονται ανήλικοι. Ο εντολέας μου συνεργάστηκε με μία ενήλικη και αρκετά έμπειρη επαγγελματία ήδη μυημένη στο χώρο αυτό και προσέφερε τις όποιες υπηρεσίες του προς διαφύλαξη της σωματικής της ακεραιότητας και όχι το αντίθετο. Η Δικαιοσύνη βέβαια θα  κρίνει».

 

της Τασούλας Παπανικολάου 

 

newpost.gr