Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
08:34 | 19/11/2014

Οι παρακολουθήσεις αξιωματικών από τα χρόνια οι “πυρήνες χουντικών” είχαν μια κάποια υπόσταση.

Από τα έγγραφα που μέχρι σήμερα έχουμε δημοσιεύσει προκύπτει νομίζουμε εύκολα το συμπέρασμα ότι το επίπεδο των συνομωτών ήταν τουλάχιστον αστείο. Και πριν “βγει” η δεκαετία του 70 είχαν καταντήσει γραφικοί.

Αναφέρεται σε πολλά από τα έγγραφα η εκτίμηση αυτή και είναι θετικό.

Όμως οι παρακολουθήσεις συνεχίστηκαν και δυστυχώς χρησιμοποιήθηκαν για να “χτυπηθούν” και αξιωματικοί που η πορεία τους απέδειξε ότι δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τις φιλοχουντικές ανοησίες. Ο μηχανισμός παρακολούθησης έγινε σε πολλές περιπτώσεις “ανεμιστήρας λάσπης”, μόνο και μόνο για να πλήξουν κάποιοι αξιωματικούς που είχαν προσόντα αλλά ενδεχομένως να είχαν διαφορετική πολιτική τοποθέτηση από την κυβερνητική εξουσία.

Τρεις μετέπειτα Αρχηγοί ΓΕΣ αναφέρονται στα έγγραφα. Και οι τρεις έφθασαν στην υψηλότερη θέση διοίκησης και την τίμησαν με το παραπάνω. Ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με τον τρόπο που διοίκησαν και αν αποδέχεται τα αποτελέσματα της διοίκησής τους κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την δημοκρατικότητά τους ,την εντιμότητα και την αξιοπρέπειά τους. Το συμπέρασμα είναι προφανές και για τους τρεις: Κάποιοι ήθελαν να τους θέσουν εκτός στρατεύματος με την συκοφαντία περί χούντας.

Ο Νίκος Ντούβας , ένας δυναμικός Α/ΓΕΣ που κλήθηκε να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις όπως εκείνη της πτώσης του Chinook είναι ο ένας Αρχηγός που αναφέρεται. Κανένα από τα υποτιθέμενα “στοιχεία” δεν τεκμηριώνουν όσα κάποιοι προσπάθησαν να του αποδώσουν. Και βέβαια η πορεία του στο στράτευμα είναι η καλύτερη επιβεβαίωση.

Ο Φραγκούλης Φράγκος είναι ο δεύτερος! Ο στρατηγός Φράγκος ήταν τεταρτοετής το 1973! Συνεπώς πως είναι δυνατόν να είχε …ενταχθεί στις “ομάδες του Ιωαννίδη” ,όπως γράφεται σ΄ ένα από τα έγγραφα; Στον Φράγκο πολλοί μπορούν να αποδώσουν πολλά και να του ασκήσουν κριτική. Κανείς μας όμως δεν μπορεί ούτε να υπαινιχθεί κάτι για τα δημοκρατικά του αισθήματα.

Όσο για τον τελευταίο που δεν αναφέρεται ως χουντικός αλλά υπάρχει μια φράση σύμφωνα με την οποία μια ομάδα ανόητων σταγονιδίων εκφράζει την “εκτίμησή” της, δεν χρειάζεται νομίζουμε να πούμε πολλά. Ο Ευστάθιος Καπραβέλος εκτός από εξαιρετικός Αξιωματικός και Αρχηγός είναι Κύριος και το κεφαλαίο Κ δεν είναι τυχαίο. Ευτυχώς η ανοησία μερικών επιπόλαιων και ανεύθυνων δεν στοίχισε στην καριέρα του .

Η δημοσιοποίηση των εγγράφων από τις παρακολουθήσεις των αξιωματικών από το Onalert δεν είχε στόχο να αναδείξει με στοιχεία τους πυρήνες των φιλοχουντικών που ήθελαν να βάλουν την χώρα σε περιπέτειες, ακόμη και σε πόλεμο. Είχε στόχο όπως γράψαμε από την πρώτη ημέρα που αρχίσαμε την δημοσίευση των εγγράφων να αναδείξει και μία ακόμη “σκοτεινή” πλευρά αυτής της επιχείρησης. Αυτή που είχε να κάνει με την χρησιμοποίηση του μηχανισμού παρακολούθησης ως “όπλου” με το οποίο “εκτέλεστηκαν” πολλοί άξιοι αξιωματικοί . Ευτυχώς οι τρεις που αναφέρονται στα έγγραφα κατόρθωσαν να σταθούν όρθιοι . Δυστυχώς πολλοί άλλοι αξιωματικοί μπήκαν στο ίδιο τσουβάλι με τα γραφικά σταγονίδια,χωρίς να έχουν καμία σχέση.


Στο πρώτο έγγραφο ο Ντούβας χαρακτηρίζεται ως...σκληρός χουντικός, λόγω οικογενειακών σχέσων !!! Κανένα από τ΄ άλλα ...στοιχεία που συνοδέυουν την αναφορά δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστο. Στο έγγραφο αναφέρεται και ένας αξιωματικός μορφή των Ειδικών Δυνάμεων ,για τον οποίο όσοι υπηρέτησαν υπό τις διαταγές του "πίνουν νερό στ΄ όνομά του". Πρόκεται για τον στρατηγό Τραχανατζή, με λαμπρή καριέρα στις Ειδικές Δυνάμεις.




Ο Φράγκος φέρεται...εις τους πυρήνας του Ιωαννίδη!!! Αν και μέχρι το 1974 ήταν ΕύελπιςΠροφανώς το "κάρφωμα" προέρχεται απ΄ όσους δεν ήθελαν τον Φράγκο στο στράτευμα. Ευτυχώς δεν ...εισακούστηκαν τα "καρφιά".



Όσο για τον  Ευστάθιο Καπραβέλο; Νομίζουμε ότι δεν υπήρξε άνθρωπος που να μην τον εκτιμούσε. Επαναλαμβάνουμε Κύριος.


onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis