Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:59 | 06/07/2021
Ένας αστυνομικός διοικητής στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής παραιτήθηκε όταν κάμερες ασφαλείας τον κατέγραψαν να αφήνει ένα σημείωμα με τα αρχικά ΚΚΚ (Κου Κλουξ Κλαν).
 
Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος του Σέφιλντ Λέικ στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Άντονι Κάμπο, άφησε ένα σημείωμα με τα αρχικά της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν στο γραφείο ενός έγχρωμου υφιστάμενού του αστυνομικού.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Ντένις Μπρινγκ, ο Κάμπο προσπαθώντας να δικαιολογηθεί χαρακτήρισε την ενέργειά του ως αστείο.
Στο βίντεο που ανέβηκε στα social κι έγινε viral, ο αστυνομικός διοικητής φαίνεται να περπατάει σε ένα δωμάτιο κρατώντας ένα κομμάτι χαρτί στα χέρια του.
 
Έπειτα, ο Κάμπο αποχωρεί από το δωμάτιο καθώς ένας έγχρωμος αστυνομικός μπαίνει και βρίσκει το σημείωμα.

Ο αστυνομικός – ξεκίνησε να δουλεύει στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα πριν 9 μήνες – φαίνεται στη συνέχεια να μιλάει με άλλους αστυνομικούς, δείχνοντάς τους το σημείωμα.

 
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης, Ντένις Μπρινγκ, ο Κάμπο θέλησε να δικαιολογηθεί για την ενέργειά του, κάνοντας λόγο για αστείο.
 
"Πώς μπορεί να νομίζεις ότι μπορείς να βάλει κάτι στο αδιάβροχο κάποιου με τέτοιον τρόπο, ειδικά εάν είναι αφροαμερικανός, και να το θεωρείς αστείο; Αυτό είναι πιο κατάπτυστο και εξοργιστικό πράγμα που πιθανότατα θα μπορούσες να κάνεις. Είναι ντροπιαστικό και αηδιαστικό" σχολίασε ο δήμαρχος.
Το περιστατικό τέθηκε υπόψη του δημάρχου στις 29 Ιούνη από τον εισαγγελέα της περιοχής, που περιέγραψε το συμβάν ως κάτι "στ’ αλήθεια σοβαρό", σύμφωνα με το Cleveland.com.
Ο δήμαρχος πήγε κατευθείαν στο γραφείο του διοικητή Κάμπο.
"Πήγα στο γραφείο του διοικητή και στεκόταν εκεί να με κοιτάει γελώντας. Οπότε λέει, ώστε απολύομαι;" εξηγεί ο δήμαρχος.
 
Ο Μπρινγκ έδωσε προθεσμία 10 λεπτά στον Κάμπο να αδειάσει το γραφείο και να φύγει, αλλά ο αστυνομικός διοικητής επέλεξε να παραιτηθεί και έγραψε την επιστολή παραίτησης στο υπολογιστή και αποχώρησε.
 
Δείτε το βίντεο:
 

sputniknews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis