Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:29 | 17/05/2022

Δεν άφησε ασυγκίνητη την έδρα του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης η ιστορία ζωής του 34χρονου Ηρακλειώτη, ο οποίος τον περασμένο Νοέμβριο είχε  διαπράξει ληστεία με μαχαίρι σε πρατήριο τσιγάρων, με λεία σχεδόν 3.500 ευρώ.

Ο ίδιος απέδωσε την πράξη του - κατά την εκδίκαση της υπόθεσης - στα χρέη, την ανεργία και το διαρκές άγχος που τον είχε κυριεύσει για τα χρήματα της διατροφής των δύο παιδιών του αλλά κυρίως για το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει το 8χρονο κοριτσάκι του. Όλη αυτή η ψυχολογική φόρτιση τον ώθησε να δώσει τέλος στη ζωή του, όπως ειπώθηκε, καθώς έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με χάπια και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Ο 34χρονος που είχε οδηγηθεί στη φυλακή εμφανίστηκε μετανιωμένος στο δικαστήριο. «Ήταν μια στιγμή αδυναμίας, μια επιπόλαιη απόφαση στιγμής που έλαβα περιπλανώμενος και βυθισμένος στις σκέψεις μου, φοβισμένος και απογοητευμένος…».

Ζήτησε από το δικαστήριο να του δοθεί μία ευκαιρία, να αποφυλακιστεί και δεσμεύτηκε να αποπληρώσει την παθούσα μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Τελικά, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο με την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή. Ο συνήγορος του 34χρονου, Γιώργος Κοκοσάλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ποινική αντιμετώπιση του εντολέα του, τονίζοντας ότι η δικαιοσύνη δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο σε περιπτώσεις που αξίζουν μία ευκαιρία.

Πώς διέπραξε τη ληστεία 

Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος για τη ληστεία χρησιμοποίησε το μηχανάκι της φίλης του, ενώ προσπάθησε ανεπιτυχώς να καλύψει τα ίχνη του. Οι κάμερες ασφαλείας ήταν απόλυτα κατατοπιστικές των κινήσεων του. Αρχικώς φέρεται να έκανε μία βόλτα με το μηχανάκι περιμετρικά της επιχείρησης, φορώντας ένα μπεζ μπουφάν. Στην συνέχεια φέρεται να στάθμευσε το μηχανάκι, λίγο πιο πέρα, άλλαξε μπουφάν, φόρεσε ένα γκρι, και έκανε μία-δύο βόλτες περιμετρικά του πρατηρίου. Λίγο πριν την ληστεία, δίπλωσε την πινακίδα της μηχανής, φόρεσε κράνος και μπήκε στην επιχείρηση, ζητώντας τα χρήματα. Κάποιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο ίδιος άνοιξε με γυμνά χέρια το συρτάρι και στην συνέχεια το σκούπισε, για τα αποτυπώματα. Προκύπτει ακόμα ότι μετά την ληστεία έσπευσε να «ξεφορτωθεί» το μούσι, όπως αυτό αποτυπωνόταν στα βίντεο από κάμερες ασφαλείας.

cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis