Ξετυλίγεται το κουβάρι της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του Λουκά Παπαδήμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μέσα από τα τρομοδέματα που είχαν κατασχέσει στο κέντρο διανομής στο Κρυονέρι, κατάφεραν να έχουν στα χέρια τους το DNA του κατασκευαστή τον εκρηκτικών μηχανισμών, αποκομίζοντας σαφή συμπεράσματα μέσω της σύγκρισης που έχουν κάνει με αντίστοιχα ορφανά δείγματα που είχαν συλλέξει από τις κατά καιρούς γιάφκες της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, το γενετικό υλικό που ανιχνεύθηκε στους μηχανισμούς που κατασχέθηκαν, φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί με αντίστοιχο υλικό που βρέθηκε στις γιάφκες που είχαν δημιουργήσει μέσω του Χριστόδουλου Ξηρού οι «Πυρήνες της Φωτιάς», κυρίως στην μονοκατοικία της Αναβύσου που αποτελούσε άλλωστε και το στρατηγείο της ένοπλης οργάνωσης.
Μάλιστα, ένα από τα πρόσωπα που κατάφεραν να αποφύγουν την σύλληψη εκείνη την εποχή και αναφέρονταν στα σημειώματα που αντήλλασαν τα μέλη της οργάνωσης ως «ο μάγειρας», θεωρείται ο κατασκευαστής των βομβών.
Έτσι, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το γενετικό υλικό που διασταυρώθηκε, τόσο στα τρομοδέματα του Μαρτίου, όσο και στην γιάφκα της Αναβύσου, να ανήκει στο συγκεκριμένο πρόσωπο. Δηλαδή τον «μάγειρα» που έχει απόλυτες γνώσεις παρασκευής εκρηκτικών μηχανισμών και τρομοδεμάτων και όπως όλα δείχνουν δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις Αρχές για το παραμικρό, καθώς ο γενετικός του τύπος δεν υπάρχει στην βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε το τοπίο όσον αφορά στον έλεγχο του τρομοδέματος που έσκασε στα χέρια του, ο πρώην Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στην πρώτη κατάθεση που έδωσε μέσα από τον Ευαγγελισμό στους Αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Ο κ. Παππαδήμος είπε στους Αστυνομικούς: «...Πίστευα ότι είχαν ελέγξει την αλληλογραφία μου, όπως έκαναν κάθε φορά. Η διαδικασία ήταν η συνηθισμένη. Αυτή που ερχόταν στο σπίτι μου την έπαιρνε ο αστυνομικός και προέβαινε σε έλεγχό της στη Βουλή, ενώ εκείνη που ερχόταν στην Ακαδημία Αθηνών ή στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο έλεγχός της γινόταν στην τράπεζα. Το ίδιο είχε γίνει και την περασμένη Πέμπτη. Όταν μπήκα στο αυτοκίνητο η αλληλογραφία ήταν εκεί και θεώρησα ότι είχε περάσει από την διαδικασία ελέγχου, όπως γινόταν πάντα».
Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου