Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:39 | 08/11/2021

του Γιώργου Λυκουρέντζου

Στην αντιπολίτευση έστρεψε τα πυρά του ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου κατυηγορώντας την ότι πολιτικοποιεί επιχειρησιακά ζητήματα της Αστυνομίας , πετροβολώντας τους αστυνομικούς και αγιοποιώντας τους παραβατικούς. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ 25 Κλέωνα Γρηγοριάδη για το περιστατικό με τον θάνατο νεαρού Ρομά στο Πέραμα ο κ. Οικονόμου είπε: «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι μέρος της αντιπολίτευσης επιτίθεται με μηδενιστική διάθεση στον Έλληνα αστυνομικό  ασκώντας κριτική με συνθήματα του 1950.

Το Δημοκρατικό μας πολίτευμα είναι κεκτημένο. Η έννοια του δικαιωματισμού αγιοποιεί τον εγκληματία και πετροβολεί τον έλληνα αστυνομικό. Επιχειρούμε για καλύτερη αστυνομία . Οι αστοχίες θα διορθωθούν. Ο Έλληνας αστυνομικός δεν είναι εγκληματίας. Αποστολή του είναι να μάχεται τον εγκληματία. Οι πολιτικές και συμπλεγματικές συμπεριφορές δεν επηρεάζουν την ΕΛΑΣ» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο  δικαστικός και πειθαρχικός έλεγχος για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και αναρωτήθηκε «πως η αντιπολίτευση καταλήγει τόσο εύκολα σε συμπεράσματα;». Αναφερόμενος στην καταγγελία της βουλευτού του ΜεΡΑ 25 Μαρίας Απατζίδου για επίθεση που δέχθηκε από άνδρες των ΜΑΤ, ο κ. Οικονόμου καταδίκασε το περιστατικό διαβεβαιώνοντας ότι θα επιβληθούν κυρώσεις με τη δέουσα αυστηρότητα. 

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αναφορά του κ. Οικονόμου τόσο σε εξωτερικές όσο και σε εσωτερικές απειλές κάνοντας λόγο για μεγάλη κρισιμότητα των στιγμών. 

Από την πλευρά του ο κ. Γρηγοριάδης κατηγόρησε την ΕΛΑΣ για «δολοφονία του 18χρονου Ρομά» στο Πέραμα και κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να απαντήσει: «Τι θα κάνετε για τον εκδημοκρατισμό των Σωμάτων Ασφαλείας; Τον έλεγχο της ψυχολογικής τους κατάστασης και την λογοδοσία για τις πράξεις τους; Τι θα κάνετε με τις στρατικοποιημένες μονάδες ΜΑΤ και ΔΙΑΣ;»

real.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis