Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:28 | 11/05/2021

Για πρώτη φορά η ελληνική αστυνομία θα έχει «μάτια» σε ένα ολόκληρο νησί - τη Μύκονο.

Συνολικά 40 κάμερες θα εγκατασταθούν σε ολόκληρο το νησί και θα δίνουν εικόνα σε ένα επιχειρησιακό κέντρο.

Η νέα τουριστική περίοδος θα βρει το νησί των ανέμων να εφαρμόζει ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο κατά της εγκληματικότητας για να αποτραπούν περιστατικά ληστειών και ξυλοδαρμών σαν αυτά που σημειώθηκαν πέρσι, δημιουργώντας άσχημη εικόνα στο εξωτερικό και έντονη ανησυχία σε κατοίκους και καταστηματάρχες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ασφάλιση Οχημάτων από την Real Insurance Brokers


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάμερες θα είναι ασύρματες και ήδη αρχίζουν να στήνονται, καθώς έχει γίνει επιλογή που θα τοποθετηθούν.

Το λιμάνι και κεντρικές αρτηρίες θα είναι τα κυρία σημεία ενώ ολόκληρο το νησί θα διαθέτει σύστημα καμερών.

Στο ισόγειο του κτηρίου που παραχώρησε ο Δήμος και έχει στεγαστεί το νέο αστυνομικό τμήμα, θα εγκατασταθεί το κέντρο επιχειρήσεων που θα είναι στην ουσία μια μικρή ΓΑΔΑ.

Σε έναν χώρο περίπου 30 τετραγωνικών θα εγκατασταθούν οθόνες και μάλιστα από εκεί θα γίνεται και ο συντονισμός των αστυνομικών δυνάμεων ενώ θα έχει τη δυνατότητα να βλέπει 24 ώρες τις κάμερες ασφαλείας του νησιού.

Στο κέντρο επιχειρήσεων θα υπάρχει πρόσβαση σε συγκεκριμένα και μόνο άτομα ενώ θα υπάρχουν και κωδικοί πρόσβασης.

Την ίδια ώρα, όμως, και οι ασύρματοι που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί θα λειτουργούν πια με κωδικοποιημένα συστήματα και όχι στο αναλογικό σύστημα, καθώς όπως έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές, κακοποιοί έχουν πρόσβαση στις συχνότητες της αστυνομίας με αποτέλεσμα να παρακολουθούν αυτοί την ΕΛ.ΑΣ. και όχι το αντίστροφο.

Στο νησί έφτασε κλιμάκιο της διεύθυνσης τεχνικών του αρχηγείου, όπου εξειδικευμένοι αστυνομικοί, αφού προχώρησαν σε σχετική μελέτη, έχουν ξεκινήσει τις εργασίες σε συνδυασμό πάντα με τα όσα προβλέπουν οι νόμοι προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Όλου αυτού του σχεδίου είχαν προηγηθεί απανωτές συναντήσεις του δημάρχου με την πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς η κατάσταση στο νησί είχε φτάσει στο απροχώρητο με απανωτές περιπτώσεις όπου εγκληματικές οργάνωσης εκμεταλλεύονταν την έντονη τουριστική παρουσία με κλοπές και ληστείες να γίνονται συχνό φαινόμενο ενώ δεν έλειπαν και οι ξυλοδαρμοί μεταξύ ατόμων που εργάζονταν σε νυχτερινά καταστήματα.

Πάντως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα παρουσιαστεί στο νησί και ο νέος διοικητής του τμήματος ο Φώτης Τζελέπης ο ποιος θα παραμείνει για όλη την τουριστική περίοδο και θα διαχειριστεί και τις ενισχύσεις που θα σταλούν από την Αθήνα.

Μίνα Καραμήτρου

cnn.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis