Δυστυχώς μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα επιβεβαιωθήκαμε για τις αδυναμίες, τις παθογένειες και τα προβλήματα που θα προκαλούσε στη ΓΑΔΘ η πολυπόθητη αναδιάρθρωση-αναδιάταξη των Υπηρεσιών. Διάφοροι ανευθυνο-υπεύθυνοι, τόσο της φυσικής όσο και της πολιτικής ηγεσίας, καθώς και λαϊκιστές συνδικαλιστές εκφράζανε πιεστικά την αναγκαιότητα πραγματοποίησης αυτής…. Πλέον όμως τα (αρνητικά) αποτελέσματά της είναι ορατά σε όλους.
Η μετεξέλιξη της αστυνόμευσης σε φύλαξη σταθερών στόχων έχει οδηγήσει μεγάλο κομμάτι συναδέλφων που υπηρετούν στη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης να διατίθονται στη φύλαξη σταθερών στόχων(προξενεία –κέντρα υποδοχής προσφύγων –οικίες επισήμων- οδος Γιαννιτσών κλπ) με αλλότρια δηλαδή αντικείμενα και καθήκοντα από τη φύση της υπηρεσίας στην οποία υπηρετούν.
Επιπλέον, ζήσαμε στην πόλη μας το φαινόμενο ίδρυσης και έναρξης νεων Τμημάτων ασφαλείας τα οποία είχαν έλλειψη τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνικη υποδομή.
Παθογένειες που ήταν σε όλους μας γνωστές -όταν λέμε όλους μας αναφερόμαστε στους μάχιμους και σε όλους τους συναδέλφους που είναι στο πεζοδρόμιο- εκτός από τους καθαυτούς αρμοδίους, οι οποίοι στον βωμό της επικοινωνιακής πολιτικής προκάλεσαν την πλήρη αποδιοργάνωση των Υπηρεσιών του Νομού Θεσσαλονίκης.
Αποτέλεσμα τα αποδιοργανωμένα Τμήματα Ασφαλείας και η ενίσχυσή τους με άτομα από τις κεντρικές-εσωτερικές Υπηρεσίες Ασφαλείας, καθώς δεν ήταν ικανά ως αυτόνομες Υπηρεσίες επιπέδου Τμήματος Ασφαλείας να καλύψουν τις υπηρεσιακές τους ανάγκες.
Οι ομάδες ΟΠΚΕ των οποίων το επίπεδο λόγω της συνεχόμενης εκπαίδευσης τους είναι ιδιαίτερα υψηλό διατίθενται στην πόλη μας πλέον σε φύλαξη σταθερών στόχων, σχεδόν σε καθημερινή βάση, δηλαδή σε υπηρεσίες φύση και θέση αντίθετες με το επιχειρησιακό επίπεδο και το επίπεδο μαχιμότητας των υπηρετούντων συναδέλφων.
Άραγε, όταν σε λίγους μήνες αναδιάρθωσης συναντάμε τα ανωτέρω αρνητικά γεγονότα, πόσο αισιόδοξοι πρέπει να είμαστε σε ένα χρόνο απο τώρα;