Η Ελληνική Αστυνομία κατά την εκπλήρωση της αποστολής της έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα την ατομική και κοινωνική κατοχύρωση του αγαθού της ασφάλειας, προστατεύοντας τόσο τους πολιτειακούς θεσμούς όσο και τον ίδιο τον πολίτη, οχυρώνοντας και προασπίζοντας τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του. Στο πλαίσιο της ισότητας και της προστασίας των θεμελιωδών ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και με σεβασμό στην αξία της προσωπικότητας κάθε πολίτη, η Ελληνική Αστυνομία σήμερα την 25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, τιμά κάθε γυναίκα, απορρίπτοντας οποιαδήποτε μορφή κακοποίησής της, ενώ στέκεται στο πλευρό της σε κάθε περίσταση καταστρατήγησης και υπονόμευσης της ύπαρξης και της ιδιαίτερης φύσης της.
Η σημερινή παγκόσμια διάσταση της ενότητας όλων ενάντια σε κάθε μορφή κακοποίησης των γυναικών, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, έχει ως σκοπό να τονίσει την ανάγκη εξάλειψης κάθε μορφής βίας, σεξουαλικής, ψυχολογικής, σωματικής ή λεκτικής, αλλά και εγκληματικών αρνητικών φαινομένων, όπως η εμπορία ανθρώπων και κυρίως το εμπόριο λευκής σαρκός.
Σήμερα ηχηρά υψώνουμε αρραγές μέτωπο ενάντια στον πόνο, τον εξευτελισμό, την κακοποίηση και τη βία κατά των γυναικών. Αναγνωρίζουμε τον πολυδιάστατο ρόλο της γυναίκας σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής και με αποφασιστικά βήματα προχωράμε στην προάσπιση των εννόμων δικαιωμάτων της. Ως Ελληνική Αστυνομία, φορέα προάσπισης της έννομης τάξης, απαιτητή είναι η ευαισθητοποίησή μας απέναντι σε κάθε περιστατικό και η ενεργοποίησή μας σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, ώστε να αντιμετωπιστεί κάθε περιστατικό ως μοναδικό και αυθύπαρκτο.
Προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση και με σκοπό τόσο την προστασία των γυναικών από φαινόμενα κακοποίησης, όπως η ενδοοικογενειακή βία, όσο και την ενημέρωσή τους, έχουν ιδρυθεί Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας ανά την Επικράτεια, με κυριότερο σκοπό να στηρίξουν το σύνολο των θυμάτων με υπευθυνότητα, συνέπεια και επαγγελματισμό. Χρέος ισχυρό κάθε αστυνομικού είναι να είναι δίπλα σε κάθε γυναίκα, σε κάθε θύμα, να το στηρίζει, να επιδεικνύει την απαραίτητη ευαισθησία και το βέλτιστο ενδιαφέρον. Καταρτισμένα στελέχη παρέχουν συμβουλευτική πληροφόρηση και ενημέρωση για τα δικαιώματα των γυναικών θυμάτων κακοποίησης βάσει του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου και μεριμνούν με ανθρωπιστικό και κοινωνικό ενδιαφέρον για την περίθαλψή τους και τη λήψη οποιασδήποτε μορφής μέριμνας.
Η Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών είναι αναγκαίο να αποτελέσει την αφετηρία για την ανάληψη δράσεων, δυναμικών και αποφασιστικών, με σκοπό την ενημέρωση και την πληροφόρηση των πολιτών. Όλοι χρειάζεται να στεκόμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα-θύμα κακοποίησης, να τη στηρίζουμε και να την ενισχύουμε, ώστε να μην αισθάνεται μόνη της, να σπάσει τη σιωπή της και να επανακτήσει την αξιοπρέπειά της, ορθώνοντας τείχος άρνησης, τείχος θάρρους, τείχος υπερηφάνειας, τείχος ελευθερίας.