Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:40 | 18/12/2014

 

Παρα την εκλογίκευση που διεφάνη ,ο προέδρος έδειξε να ανακρούει πρύμνα . Προσωπικά δεν διαισθάνομαι αισιοδοξία! Είθε να λαθεύω!
Το βαρύ κλίμα του τελευταίου δ.σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. χθές 16/12/14 για την χρονιά που παρέρχεται, ήρθε κάπως αργά!

Αν η πλειοψηφία έπαιρνε στα σοβαρά την διαφορετική αντίληψη, δυο τριών ανθρώπων σε ουσιώδη και καίρια θέματα -όχι να υιοθετήσει τις απόψεις τους απόλυτα- αλλά να διατηρούσε και να είχε ώς εφεδρική εναλλακτική λύση, ένα plan b, σήμερα παρά τις αντιξοότητες και τις απρόβλεπτες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, θα ήταν διαφορετικά!Περιοριστήκαμε σε ένα ερμαφρόδιτο ψήφισμα του τελευταίου συνεδρίου μας, που κατεγράφη βεβιασμένα.

Και επιμένω κατεγράφη ,για να διαμορφωθεί το προτεινόμενο. Παρά την ιστορικότητα και την κρισιμότητα της στιγμής, εμμέναμε στην διατήρηση του δήθεν κοινωνικού χαρακτηρα της πρόνοιας ,της επικούρησης και της υγείας. 
Αγνοήσαμε παντελώς η διέλαθε της προσοχής μας ή άποψη ότι το κοινωνικό κράτος το δομούν οργανωμένες κοινωνικές και εργασιακές ομάδες.

Αλήθεια είστε ακόμα θιασώτες του άγονου παρελθόντος; Επι παραδείγματι ,υιοθετείτε την διανομή παρά την κεφαλαιοποίηση; Ευαγγελίζεστε τις τεχνικές και σκοπούμενες υπεραποδόσεις ; Υπερασπίζεστε τα διπλά εφάπαξ της γενιάς που αποδόμησε το σύστημα;

Μήπως θέλουμε να ξεγελάσουμε πάλι την νέα γενιά, αποκρύπτοντας την αλήθεια ,δείχνοντας άλλο δρόμο! Ναι....τους ταλανίζουν κι άλλα, όχι όμως να τους καταστήσουνε αμέτοχους σήμερα και αυτόχειρες αύριο!!
Παρα ταύτα εύχομαι στις πέντε εναπομείνασες εργάσιμες του έτους, να στεφθεί με επιτυχία η εμμονική τακτική. Ίσως ο χρόνος να αποδειχθεί πολίτιμος....

Το κείμενο αναρτήθηκε χθες από τον Νίκο Καραδήμα στο facebook 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis