Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:05 | 18/01/2015

 

 Άλλα 5 εκατομμύρια ευρώ μαύρου χρήματος έχουν προκύψει από τις δικαστικές έρευνες. Αφορούν στην προμήθεια των αρμάτων μάχης Leopard κι έχουν μοιραστεί από την Atlas/Rheinmental και τον Πάνο Ευσταθίου..


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News και την Άννας Κανδύλη , στο κατηγορητήριο του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή και των στελεχών της Atlas/Rheinmental για την προμήθεια του αντιαεροπορικού συστήματος Asrad,αναφέρεται πως την περίοδο 2007-2009 η γερμανική εταιρεία “μοίρασε” 18 εκατομμύρια μαύρου χρήματος από τα οποία τα 5 αφορούσαν στα Leopard.

Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι δικαστικές αρχές είναι πολλά και συγκεκριμένα ,περιλαμβάνουν ακόμη και τραπεζικούς λογαριασμούς .

Η έρευνα για τα άρματα μάχης άνοιξαν πάλι τον Μάρτιο του 2012. Με αφορμή τις καταγγελίες του πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Βασιλάκου περί πλουτισμού κάποιων από τα εξοπλιστικά. Η προακταρκτική έρευνα διενεργείται από τους επίκουρους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνη Ελευθεριάνο.

Η είδηση που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι ότι πριν από λίγες μέρες υψηλόβαθμα στελέχη της Atlas αναζητώντας λύση συμβιβασμού με την Ελλάδα ώστε να σταματήσει η ποινική δίωξη στελεχών της που κατηγορούνται από την ελληνική Δικαιοσύνη.Οι δικαστικοί λειτουργοί που τους συνάντησαν τους εξήγησαν ότι στην ελληνική νομοθεσία δεν προβλέπονται τέτοιου είδους συμβιβασμοί. Τους παρέπεμψαν πάντως στα υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας για να εκτιμηθεί η ζημιά.

http://www.onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis