Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:01 | 03/11/2018

Έξι μαθητές από το 1ο Γενικό Λύκειο Γέρακα αποβλήθηκαν έπειτα από από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων επειδή κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου τραγούδησαν το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» και φώναξαν συνθήματα.

[custom:google-ads]

Σύμφωνα με το ethnos.gr, οι μαθητές είχαν μεταφέρει στους καθηγητές τις προθέσεις τους, που απορρίφθηκαν και υπήρξε αντιδικία.

Έτσι, αφού οι μαθητές αποφάσισαν να δράσουν αυτοβούλως, ο Σύλλογος διδασκόντων τους απέβαλε, με την αιτιολογία ότι εγκατέλειψαν τον σχηματισμό της παρέλασης. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Έθνους, την Πέμπτη κάποιοι συμμαθητές των έξι μαθητών που αποβλήθηκαν, προχώρησαν σε κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για την τιμωρία τους.  

Το θέμα προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στην περιοχή αλλά τόσο  ο  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, όσο και οι εκπαιδευτικοί δεν θέλησαν να μιλήσουν για το ζήτημα μιας και αποτελεί πάγια θέση τους να λύνουν τα ζητήματα όπως προβλέπει η εκπαιδευτική «δεοντολογία»  δηλαδή με τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για την ομαλή  λειτουργία των σχολείων.

Πηγή:  reader.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis