Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:14 | 17/05/2022

 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι οι παραδόσεις γαλλικών όπλων στην Ουκρανία θα εντατικοποιηθούν μέσα στις ερχόμενες μέρες, τονίζοντας ότι το Παρίσι είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε πρόσθετες απαιτήσεις για βοήθεια, ανέφερε η γαλλική προεδρία.

 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι, ο Μακρόν είπε επίσης ότι η αίτηση της Ουκρανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξεταστεί από τα μέλη της ΕΕ σε μια σύνοδο κορυφής τον Ιούνιο και επανέλαβε μια ιδέα για τη δημιουργία μιας νέας «πολιτικής κοινότητας» εκτός της ΕΕ για να διευκολυνθεί η ενσωμάτωση της Ουκρανίας.

Νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος με ανάρτηση στο twitter για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών τόνισε πως είχε μια «μακροσκελή και ουσιαστική» τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Συζητήσαμε επίσης για την αμυντική υποστήριξη από τη Γαλλία, την προετοιμασία του έκτου πακέτου κυρώσεων (της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας) και πιθανούς τρόπους για τις εξαγωγές ουκρανικών αγροτικών προϊόντων. Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση σχετικά με την αίτηση μας να αποκτήσουμε καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ», ανέφερε.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis