Στα 15 του ο Μαρκ Γουόλμπεργκ είχε παρατήσει το σχολείο, ήταν εθισμένος στην κοκαΐνη, μπλεγμένος στο εμπόριο ναρκωτικών και με πλούσιο ποινικό μητρώο.
Μία ανοιξιάτικη μέρα το 1986, κυνήγησε μαζί με φίλους μια παρέα 9χρονων αφροαμερικάνων μαθητών. Τους πέταξαν πέτρες και φώναζαν ρατσιστικές βρισιές.
Δύο χρόνια αργότερα, στις 9 Απριλίου του 1988, επιτέθηκε στον Βιετναμέζο Θαν Λαμ και τον χτύπησε με ένα ξύλο, ενώ του φώναζε: «Βιετναμέζε μαλάκα»!
Όταν άκουσε τις σειρήνες των περιπολικών, ο 16χρονος Γουόλμπεργκ το έβαλε στα πόδια. Μερικά τετράγωνα πιο πάνω, είδε έναν άλλον Βιετναμέζο, τον Χόα Τριν και του ζήτησε να τον βοηθήσει να κρυφτεί.
Μόλις πέρασε ο κίνδυνος, ο Γουόλμπεργκ τον χτύπησε στο πρόσωπο και ο Τριν σωριάστηκε στο έδαφος.
Η αστυνομία έφτασε στο σημείο και ο Γουόλμπεργκ δεν πρόλαβε να ξεφύγει δεύτερη φορά.
Του πέρασαν χειροπέδες, ενώ 16χρονος έβριζε και φώναζε ρατσιστικές προσβολές.
Το ίδιο βράδυ, όταν ζήτησαν απ’ το πρώτο θύμα να αναγνωρίσει τον δράστη, ο Γουόλμπεργκ είπε στους αστυνομικούς: “Δεν χρειάζεται να τον βάλετε να με αναγνωρίσει. Θα σας πω εγώ ποιανού μαλάκα άνοιξα το κεφάλι”.
Ο Γουόλμπεργκ έφτασε στα δικαστήρια κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Δήλωσε ένοχος και η ποινή του μειώθηκε σε δύο χρόνια κάθειρξης, αλλά τελικά φυλακίστηκε μόλις για 45 μέρες.
Όταν βγήκε βρήκε δουλειά σε μια οικοδομή, αποφασισμένος να μη γυρίσει ποτέ στη φυλακή.
“Τρεις αδελφοί μου είχαν μπει μέσα. Η αδελφή μου είχε πάει στη φυλακή τόσες φορές που είχαμε χάσει το μέτρημα. Επιτέλους, ήμουν κι εγώ εκεί, φυλακισμένος με τους τύπους που πάντα θαύμαζα. Πήρα κι εγώ τα ένσημά μου και ήμουν ακριβώς σαν αυτούς και τότε κατάλαβα ότι δεν ήταν καθόλου αυτό που ήθελα. Κατέληξα στο χειρότερο μέρος που μπορούσα να φανταστώ και δεν ήθελα ποτέ να επιστρέψω”, δήλωσε χρόνια αργότερα.
Την ίδια εποχή, ο μεγαλύτερος αδελφός του Γουόλμπερκ, ο Ντόνι, γινόταν παγκοσμίως γνωστός με το συγκρότημα New Kids on the Block.
Με τη βοήθεια του Ντόνι, ο Μαρκ έφτιαξε δικό του ραπ συγκρότημα, με το φαντασμαγορικό όνομα Marky Mark and the Funky Bunch.
Το πρώτο τους άλμπουμ, “Music for the People”, πούλησε περισσότερα από 1 εκατομμύριο αντίτυπα και το τραγούδι “Good Vibrations” έπαιζε σε κάθε ραδιοφώνο.
Ο Marky Mark ήταν πλέον όχι μόνο πλούσιος, αλλά και το είδωλο πολλών εφήβων στην Αμερική.
Τα εσώρουχα του Calvin Klein
Ο 22χρονος Μαρκ Γουόλμπεργκ συνήθιζε να κατεβάζει το παντελόνι του σε συναυλίες και να χορεύει με τα άσπρα, Calvin Klein εσώρουχά του.
Το κοινό λάτρευε τόσο πολύ τον χορό αυτό, που τα εσώρουχα έγιναν συνώνυμο του Marky Mark.
Σύντομα το νέο έφτασε και στα αυτιά του ίδιου του Κάλβιν Κλάιν, που έψαχνε ένα μοντέλο για να διαφημίσει τα εσώρουχά του.
Αφού δοκίμασε την εικόνα του Γουόλμπεργκ με εσώρουχα σε ένα εξώφυλλο του Rolling Stones, τον προσέλαβε για τη δουλειά.
Ο Γουόλμπεργκ φωτογραφήθηκε με την ανερχόμενη τότε Κέιτ Μος και εκτός από φωτογραφίες, η διαφημιστική καμπάνια περιελάμβανε και βίντεο, όπου ο Marky Mark ξεδίπλωνε τον χαρισματικό, γοητευτικό εαυτό του.
Ο ράπερ στον κινηματογράφο
Μετά την πρώτη μεγάλη επιτυχία, η μουσική καριέρα του Μαρκ Γουόλμπεργκ άρχισε να προσγειώνεται σταδιακά στην πραγματικότητα.
Τη μείωση της δημοτικότητάς του βοήθησε κι ένα περιστατικό του 1992, όπου ο Γουόλμπεργκ ξυλοκόπησε έναν φύλακα, τον οποίο κρατούσε ακίνητο ο δικός του σωματοφύλακας.
Η υπόθεση δεν έφτασε ποτέ στα δικαστήρια, γιατί δόθηκε χρηματική αποζημίωση.
Τότε ο Γουόλμπεργκ στράφηκε προς τον κινηματογράφο, όπου αποδείχτηκε αρκετά ταλαντούχος, τουλάχιστον περισσότερο απ’ ότι στη μουσική.
Εμφανίστηκε με τον Ντάνι Ντεβίτο στο “Εκπαιδευτής Κομάντο” και στο “Τέλος της Αθωότητας” με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.
Το 1997 κέρδισε κοινό και κριτικούς με την ερμηνεία του ως ο πορνοστάρ Ντιρκ Ντέγκλερ στην ταινία “Ξέφρενες Νύχτες”.
Έκτοτε ασχολείται κυρίως με τις ταινίες ως ηθοποιός, αλλά και παραγωγός.
Έχει ζητήσει δημοσίως συγγνώμη για τη συμπεριφορά τους ως έφηβος, αλλά ενώ δήλωσε ότι ήθελε να γνωρίσει από κοντά τα θύματά του, δεν επιδίωξε ποτέ να τους βρει.
Τον Δεκέμβριο του 2014 έκανε αίτηση στην πολιτεία της Μασαχουσέτης, ζητώντας να διαγραφεί πλήρως το ποινικό του μητρώο.
Η αιτησή του δεν έχει γίνει ακόμα αποδεχτή. Οι Βιετναμέζοι άντρες συγχώρεσαν τον Γουόλμπεργκ, αλλά όχι τα παιδιά που είχε κυνηγήσει και πετροβολίσει το 1986.
ΠΗΓΗ: mixanitouxronou.gr