Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:20 | 24/09/2021

Μερικά από τα καλύτερα πιστόλια στον κόσμο, έχουν ζωή για περισσότερο από έναν αιώνα, ενώ κάποια άλλα, βρίσκονται στην παραγωγή για λιγότερο από μια δεκαετία.

Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά τα πιστόλια, ξεχωρίζουν με τον δικό τρόπο ως «αξιόπιστοι σύμμαχοι», όπως στην περίπτωση των ανδρών και γυναικών του στρατού ή των Σωμάτων Ασφαλείας.

The Colt M1911A1

Σχεδιάστηκε από τον παραγωγό και σχεδιαστή όπλων Τζον Μωυσής Μπράουνινγκ, το 1911, με σκοπό να αντικαταστήσει τα πιο αδύναμα όπλα διαμετρήματος .38 κατά τη διάρκεια της εξέγερσης των Φιλιππίνων (Οι Φιλιππίνες για σύντομο χρονικό διάστημα από το 1898, μέχρι το 1946, ήταν αποικία των ΗΠΑ).

Την εποχή που εισήχθηκε στον Αμερικανικό στρατό, το Colt M1911A1, έγινε το πρώτο ημιαυτόματο πιστόλι, σηματοδοτώντας έτσι παράλληλα, και την οριστική απομάκρυνση του Αμερικανικού στρατού από πιστόλια περίστροφου τύπου.

Τα επόμενα χρόνια, κυρίως για εργονομικούς λόγους, το Cold, εξελίχθηκε σε διάφορες εκδόσεις, χωρίς όμως ποτέ να χάσει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την αξιοπιστία του.

Τέλος, το Cold, είναι ένα πιστόλι που βρίσκεται σε υπηρεσία ακόμα και σήμερα σε διάφορα μέρη του κόσμου, με πρώτη και καλύτερη την Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων Ναυτικού Σώματος των ΗΠΑ, όπου από το 2012, το Colt, στην έκδοση Colt M45A1, είναι το κύριο πιστόλι προσωπικού.

To Glock 17

Όπλο Αυστριακής κατασκευής σχεδιάστηκε γύρω από τρεις βασικές ιδέες: αξιοπιστία, απλότητα, και ευκολία χρήσης. Το πιστόλι Glock 17 είναι τόσο εύκολο στη χρήση του, όπου μπορεί κανείς να το αποσυναρμολογήσει μόνο και μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Πριν εισαχθεί στις στρατιωτικές δυνάμεις του Αυστριακού Στρατού, πέρασε το τεστ αξιοπιστίας, μπλοκάροντας μόνο μία φορά σε δέκα χιλιάδες πυροβολισμούς.

Επιπλέον, σπουδαίο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου πιστολιού είναι ότι σχεδιάστηκε με γνώμονα την ευστοχία – δηλαδή, τη φυσική ικανότητα του πιστολιού να ενεργεί ως επέκταση των χεριών και ματιών του σκοπευτή.

Σε μερικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, όπως είναι η Marine Special Operations Command, και η Δύναμη Δέλτα, το Glock 17, ήρθε ως ο αντικαταστάτης του Cold-1911A1.

Το Sig P226

Το πιστόλι P226 σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από την ελβετική-γερμανική κοινοπραξία Sig Sauer για να αντικαταστήσει και αυτό με τη σειρά του το M1911 του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών. Παρόλα αυτά, όμως, αρχικά, το συγκεκριμένο όπλο, απέτυχε να κερδίσει τον διαγωνισμό, αλλά στη συνέχεια έλαβε σημαντική ώθηση όταν οι πασίγνωστοι US Navy SEALs το προτίμησαν έναντι του Berretta Μ9.

Το P226 ήταν η εξέλιξη του Sig P220, ένα μεταπολεμικό αγαπημένο όπλο των δυτικών στρατευμάτων.

Τέλος, το Sig Sauer P226, υπηρέτησε μαζί με τους Αμερικανούς NAVY SEALs για περίπου εικοσιοκτώ χρόνια, μέχρι του αντικαταστάθηκε από το πιο συμπαγές Glock 17, και Glock 19.

Πηγή: The National Interest onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis