Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:39 | 28/01/2022

Ακάθεκτη είναι η Κροατία στα εξοπλιστικά της προγράμματα, καθώς μετά την συμφωνία προμήθειας 12 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία, πήρε το «πράσινο φως» από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για την απόκτηση ενός αρκετά μεγάλου αριθμού ΤΟΜΑ τύπου Bradley.

Σύμφωνα με διεθνή αμυντικά μέσα ενημέρωσης, η Κροατία συμφώνησε να αγοράσει συνολικά ογδόντα – εννιά (89) τεθωρακισμένα οχήματα μάχης από τις ΗΠΑ, έναντι σχεδόν 200 εκατομμυρίων δολαρίων, στο πλαίσιο δέσμευσης του Ζάγκρεμπ για τη δημιουργία μιας Ταξιαρχίας Τεθωρακισμένων Πεζικού για την υποστήριξη των δυνάμεων του NATO.

Η ακριβής συνολική αξία της συμφωνίας είναι 196,4 εκατομμύρια δολάρια, όμως οι ΗΠΑ θα κάνουν «δωρεά» και θα «κόψουν» περίπου 51,1 εκατομμύρια δολάρια, με αποτέλεσμα η Κροατία να κληθεί να πληρώσει το ποσό των 145,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ως προς την προμήθεια των Bradley, οι κροατικές Ένοπλες Δυνάμεις θα παραλάβουν συνολικά 89 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, εκ των οποίων τα 62 θα είναι έτοιμα για επιχειρησιακή λειτουργία, τα 22 θα χρησιμοποιηθούν για ανταλλακτικά και εξαρτήματα και 5 θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση και την εξοικείωση των πληρωμάτων, ενώ η αναβάθμισή τους θα πραγματοποιηθεί από την κροατική αμυντική βιομηχανία. Τέλος, το πρώτο από τα ΤΟΜΑ τύπου Bradley θα παραδοθεί στην Κροατία το 2023.

Πηγή:  onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis