Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 17/12/2014

Σε άγνωστα νερά μπαίνει το μεγαλεπήβολο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς σήμερα η κοινοπραξία ΑΕΓΕΚ-Impregilo-Ansaldo-Seli-Ansaldobreda κατέθεσε αίτημα διάλυσης της σύμβασης προϋπολογισμού 800 εκατ. ευρώ.

Η Αττικό Μετρό ως ανάδοχος του έργου θα πρέπει να απαντήσει στην αίτηση μέσα σε 15 ημέρες. Οι δύο εναλλακτικές που διαθέτει είναι είτε να αρνηθεί την αίτηση διάλυσης και το ζήτημα να οδηγηθεί στο διαιτητικό δικαστήριο. Είτε να την κάνει δεκτή και στη συνέχεια οι δύο πλευρές να συναινέσουν για την ματαίωση της διάλυσης. Η ματαίωση της διάλυσης είναι διαδικασία που προβλέπει η νομοθεσία για τα δημόσια έργα και οδηγεί στην παραμονή του παραχωρησιούχου σε ένα έργα με ταυτόχρονη καταβολή αποζημίωσης θετικών ζημίων (δαπάνες που έχει καταβάλει όσο καιρό τα έργα ήταν σε τέλμα).

Πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν ότι η Αττικό Μετρό εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη δημοπράτηση του υπολειπόμενου τμήματος του έργου -περίπου 70%. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση το «μέτωπο» με την κοινοπραξία που διεκδικεί αποζημίωση συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ θα παραμείνει ανοιχτό.

Πηγή:zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis