Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 20/08/2015


Υψηλούς τόνους χρησιμοποίησε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με το «καλημέρα» της προεκλογικής περιόδου, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον, μεταξύ άλλων ως «ψεύτη» και καταλογίζοντάς του «πολιτική αλητεία».

Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι αιφνιδίασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δεν αιφνιδιαστήκαμε, το περιμέναμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η ΝΔ είναι «εδώ και καιρό πανέτοιμοι» καθώς «ποτέ δεν εμπιστεύτηκε τον πρωθυπουργό», ενώ αποκάλυψε ότι έχουν ήδη  καταρτιστεί οι λίστες του κόμματος.

«Τις μάχες τις κερδίζουν οι πραγματικοί ηγέτες και όχι οι πελαγωμένοι που παραδίδουν την εντολή. Κανείς δεν κατάλαβε γιατί πηγαίνει σε εκλογές, για ένα θέμα που θα μπορούσε να λύσει σε συνέδριο», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε ότι θα εξαντλήσει όλα τα όρια της διερευνητικής εντολής, χωρίς να αποκλείσει ενδεχόμενη συνάντηση με τον Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο. 

«Θα εξαντλήσω όλα τα περιθώρια για δύο λόγους. Πρώτον για να αποφευχθούν οι εκλογές και δεύτερον για να δούμε τι θα γίνει μετά τις εκλογές, όταν θα αναδειχθούμε πρώτο κόμμα», επεσήμανε.

Επιπλέον, ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός «κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, τους συντρόφους του και τους Ευρωπαίους», κάνοντας, παράλληλα, λόγο για έλλειμμα δημοκρατίας τους τελευταίους έξι μήνες.

«Δεν είναι ηθική και ορθή η στάση του να πηγαίνει σε εκλογές αμέσως μετά την ψήφιση του προγράμματος από τα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια. Είναι λίγο ψευτράκος και τακτικιστής ο κ. Τσίπρας», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι δεν καταλαβαίνει πώς προκύπτει η ημερομηνία 20 Σεπτεμβρίου και υπογράμμισε ότι πρέπει να τηρηθεί το Σύνταγμα.

«Ο Τσίπρας δραπετεύει, το φάντασμα Λαφαζάνη πλανάται μέσα του» εκτίμησε και επανέλαβε ότι η Ν.Δ. κινείται πάντα με το συμφέρον της χώρας και πάντα λέει την αλήθεια ακόμη και εάν το πλήρωσε. «Δεν θα πούμε εύηχα πράγματα προεκλογικά» υπογράμμισε.

Όπως εκτίμησε ο κ. Μεϊμαράκης ο ελληνικός λαός θα πληρώσει πανάκριβα τις εκλογές, πιθανώς και με ένα νέο μνημόνιο.

Τέλος, ο αρχηγός της ΝΔ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να εγκαταλείψει το Μέγαρο Μαξίμου και να μετακομίσει στην Κουμουδούρου, αναφέροντας ότι «Ο πρωθυπουργός επέλεξε να παραιτηθεί. Να πει ότι δεν θέλει να είναι πρωθυπουργός, να αδειάσει το Μαξίμου. Όμως δεν θα μας πει τι θα κάνουμε κι εμείς. Μάλλον, επειδή είναι Αύγουστος, τον πείραξε ο ήλιος».

Διαβάστε περισσότερα στο zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis