Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:58 | 21/02/2018

Πληθαίνουν τα περιστατικά όπου κακοποιοί χρησιμοποιούν βαρύ οπλισμό, προκειμένου να επιτύχουν τον εγκληματικό σκοπό τους.

Τα καλάσνικοφ εμφανίζονται στα χέρια αποφασισμένων ληστών, σε όλο και περισσότερες περιπτώσεις,  γεγονός που δικαιολογημένα προκαλεί τον προβληματισμό των αρμόδιων Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η εμπειρία και η αποτελεσματικότητα των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. έχει αποδειχθεί πολλές φορές, ωστόσο όταν μιλάμε για τόσο φονικά όπλα που  προορίζονται για στρατιωτική χρήση, οι δείκτες επικινδυνότητα  … εκτοξεύονται (ας μην θίξουμε βεβαια το γεγονός ότι η επίσημη αναγνώριση του επαγγέλματος του αστυνομικού έχει ξαναμπεί στον … «πάγο»).

[custom:google-ads]

 

Τα τελευταία 24ωρα σε δύο περιστατικά χρησιμοποιήθηκαν καλάσνικοφ:

ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Ένοπλη ληστεία από δύο άτομα σημειώθηκε στις 7:30 το πρωί της Καθαράς Δευτέρας στο ιχθυοπωλείο Ενάλιον στη Λαχαναγορά του Ρέντη.

Οι δύο δράστες ήταν ντυμένοι μασκαράδες φορώντας αποκριάτικες μάσκες και κρατούσαν όπλα, καλάσνικοφ και περίστροφο.

Μάλιστα, ο ένας εκ των δραστών πυροβόλησε μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό.

Οι δράστες αφού άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό διέφυγαν με μοτοσικλέτα προς άγνωστη κατεύθυνση.

ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΑΡΤΕΡΙ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΗ

Ένοπλη ληστεία με καλάσνικοφ σημειώθηκε εχθές λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι σε ΑΤΜ που βρίσκεται στο σούπερ - μάρκετ «Κρητικός» στο Βασιλικό Ευβοίας.

Οι κουκουλοφόροι είχαν στήσει καρτέρι στη χρηματαποστολή που θα τροφοδοτούσε με χρήματα το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης, το οποίο φιλοξενείται στην προθήκη του καταστήματος.

Αφου αιφνιδίασαν τους υπαλλήλους της εταιρίας σεκιούριτι απειλώντας τους με ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι αντίστοιχα και αφού πήραν τα χρήματα συνολικά 50.000 ευρώ, επιβιβάστηκαν σε ένα λευκό Hyundai και εξαφανίστηκαν.

Λίγο αργότερα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βρέθηκε καμένο στην περιοχή του Μαλακώντα.

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε μπλόκα σε επίκαιρα σημεία διαφυγής, χωρίς να εντοπίσουν άλλα ίχνη των θρασύτατων δραστών, που δε δίστασαν να χτυπήσουν μέρα - μεσημέρι και σε σημείο που υπήρχε αρκετός κόσμος.

 

Αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με χρόνια επιχειρησιακής εμπειρίας, σε πρόσφατη επικοινωνία με το Policenet.grεπισημαίνει τα εξής:

«Δυστυχώς οι δρόμοι έχουν αγριέψει.

Κάποτε οι αστυνομικοί συνταξιοδοτούνταν και κατά κανόνα δεν έβλεπαν ποτέ όπλο σε όλη τους την καριέρα. Τώρα για όσους υπηρετούμε στην Αθήνα, σε μάχιμες υπηρεσίες, με σήματα, είναι πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο.»

Ο αστυνομικός προσθέτει: «Χρειάζεται και τύχει πάνω από όλα. Χρειάζεται όμως και ο κατάλληλος εξοπλισμός και συνεχείς εκπαίδευση, ώστε το αξιόμαχο μας να διατηρείται πάντα σε υψηλό επίπεδο. Μην ξεχνάμε, ότι το δύσκολο περιστατικό μία φορά θα έρθει, αλλά εκεί μπορεί να κριθεί ακόμα και η ζωή σου»

Για το ζήτημα των ελλείψεων στην εκπαίδευση των Αστυνομικών αναφέρθηκαν προσφάτως και συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. (δείτε εδώ το σχετικό άρθρο), ενώ για το θέμα της αναγκαιότητας της αναβάθμισης του εξοπλισμού των Αστυνομικών, ως προς το είδος του στατικού οπλισμού, μπορείτε να δείτε μία αξιόλογη πρόταση εδώ.

 

Διαβάστε στο Policenet.gr : Σαν σήμερα δολοφονήθηκε ο Αρχιφύλακας Μάκης Γκαλιμάνης

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis