Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 22/04/2021

Στις συγκεντρώσεις και τα πάρτι που γίνονται σε δρόμους και πλατείες τις τελευταίες μέρες αναφέρθηκε στη συνέντευξή του στον Alpha ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας πως «είναι η εξαίρεση, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συμμορφώνονται στα μέτρα. Σε συνεννόηση με το ευρύτερο πολιτικό σύστημα δεν θέλουμε να επιβάλλουμε τη λογική της καταστολής για αυτό και οι παρεμβάσεις ήταν μετρημένες. Σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιήθηκε βία και είχαμε τον τρόπο μας να αντιμετωπίσουμε και αυτό το φαινόμενο» με τη συζήτηση στη συνέχεια να πηγαίνει στα όσα είχαν γίνει στη Νέα Σμύρνη.

«Στην περίπτωση της Νέας Σμύρνης ήταν ένα λάθος, μία αστοχία, ήταν ένα γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να συμβεί», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός. «Η εμπειρία έδειξε ότι τα φαινόμενα αυτά δεν τα αντιμετωπίζεις με καταστολή. Ήταν δική μου απόφαση που ελήφθη χωρίς δεύτερη σκέψη και αυτή ήταν γραμμή εξ αρχής. Αυτή η εικόνα που παρουσιάζεται περί αστυνομικού κράτους, είναι αστεία», πρόσθεσε και επισήμανε: «Θέλω να κάνω έκκληση ας δείξουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Καλώ τους νέους να διοχετεύσουν την ορμή και τον ενθουσιασμό τους στο να κτίσουν ένα κίνημα υπέρ του εμβολιασμού»

Όταν ο Πρωθυπουργός ρωτήθηκε στο αν μετά τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης υπάρχει μία «λευκή απεργία» χωρίς αστυνομικούς ελέγχους και αν αυτό λειτουργήσει στο οι πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες ενόψει Πάσχα, ήταν κατηγορηματικός. «Τα στοιχεία δεν δείχνουν αυτό. Υπάρχουν πρόστιμα. Από την άλλη έχουμε περάσει 14 μήνες σε καθεστώς περιορισμών. Θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στην έξοδο από τις πόλεις. Τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά. Ας αναλάβουν όλοι το ρίσκο. Θα συνιστούσα να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις της πολιτείας. Νομίζω ότι μπορούμε να περάσουμε ένα Πάσχα ακόμα χωρίς να φύγουμε. Αν κάποιος θέλει να κάνει ένα Σαββατοκύριακο ας περιμένει 2 εβδομάδες ακόμα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή:  enikos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis