Μη συνεργάσιμοι, επιθετικοί, εριστικοί και χωρίς να αναγνωρίζουν την εξουσία της αστυνομίας, εμφανίζονται στα κρατητήρια του 12ου ορόφου, στην αντιτρομοκρατική στη ΓΑΔΑ, οι συλληφθέντες Μάριος Σεϊσίδης και Κώστας Σακκάς που εντοπίστηκαν σήμερα στη Σπάρτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη σύλληψή τους, είχαν στην κατοχή τους 2.000 ευρώ που σύμφωνα με αστυνομικούς προέρχονται από ληστείες, κινητά τηλέφωνα τα οποία μπήκαν στο μικροσκόπιο των αστυνομικών για να διερευνήσουν τις επαφές και τα τηλεφωνήματά τους μετά την άρση του απορρήτου, χειρόγραφες σημειώσεις, έναν χάρτη, κάποια τηλέφωνα και δύο πλαστές ταυτότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το βράδυ ή το αργότερο αύριο, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν στοιχεία και φωτογραφίες των δύο συλληφθέντων προκειμένου να καταφέρουν οι αστυνομικοί συλλέγοντας πληροφορίες από πολίτες να φτάσουν σε κρησφύγετα τα οποία χρησιμοποιούσαν.
Αναμένεται με ενδιαφέρον τα ευρήματα τα δαχτυλικά αποτυπώματα ο Σεϊσίδης για τυχόν ταυτοποίησή τους με ορφανά δαχτυλικά αποτυπώματα τα οποία είχε στο αρχείο της η αντιτρομοκρατική και για τυχόν συσχετισμό τους με ποινικές ή άλλες πράξεις.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα νωρίς το βράδυ σήμερα και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κλοπής (αφορά στο αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσαν στην περιοχή της Λακωνίας), της πλαστογραφίας (αφορά στις ταυτότητες και τις πινακίδες κυκλοφορίας), της αντίστασης κατά της αρχής, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και δύο παραβάσεων του ΚΟΚ.
Σύμφωνα με το συνήγορο του Μ. Σεϊσίδη, Κώστα Παπαδάκη, στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετέβη ιατροδικαστής μετά από αίτημα του κατηγορουμένου, για να τον εξετάσει, καθώς καταγγέλλει ξυλοδαρμό από τους αστυνομικούς.
Το χρονικό της σύλληψης
Οι δύο καταζητούμενοι, συνελήφθησαν χθες βράδυ τυχαία, όταν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που πραγματοποιούσαν περιπολία, προσπάθησαν να τους κάνουν έλενγχο. Οι καταζητούμενοι εντοπίστηκαν στον περιφερειακό Παλαιολόγου που οδηγεί προς το Γύθειο. Προσπάθησαν να διαφύγουν, κάνοντας αναστροφή και έτσι ξεκίνησε καταδίωξη. Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό.
Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κατάφεραν να τους κλείσουν, αλλά οι Σακκάς και Σεϊσίδης, ξέφυγαν. Λίγο αργότερα εγκλωβίστηκαν σε γκαράζ , όπου και συνελήφθησαν. Το αυτοκίνητο, μάρκας vw golf με το οποίο κινούνταν οι Σακκάς - Σεϊσίδης, είχε κλαπεί, τον περασμένο Ιούνιο από το Παλαιό Φάληρο. Αρχικά οι αστυνομικοί δεν είχαν συνειδητοποιήσει ποιους είχαν συλλάβει, αλλά και οι ίδιοι αρνήθηκαν να πουν τα ονόματά τους.
Σακκάς: «Δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω στον Κορυδαλλό»
Ο Κώστας Σακκάς καταζητείτο από τον Φεβρουάριο του 2014, όταν είχε εξαφανιστεί παραβιάζοντας περιοριστικούς όρους, κάτι για το οποίο είχε προειδοποιήσει καθώς στο δικαστήριο είχε πεί χαρκατηριστικά: «Δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω στον Κορυδαλλό». Είναι κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Ο 30χρονος κατηγορούμενος βρέθηκε στο εδώλιο στις 8 Ιανουαρίου 2014, καθώς είχε συλληφθεί την προηγούμενη ημέρα, επειδή διανυκτέρευσε στο σπίτι φίλης του, γεγονός που κρίθηκε ως παραβίαση του όρου υποχρεωτικής διαμονής στη διεύθυνση που είχε δηλώσει.
Στο δικαστήριο ο Κώστας Σακκάς αθωώθηκε και δήλωσε ότι παρέμεινε στο σπίτι φίλης του και δεν επέστρεψε στο σπίτι του γιατί είχε πιει και αισθανόταν ζαλισμένος.
Στην πρότασή του, ο εισαγγελέας Έδρας του Αυτοφώρου ζήτησε ενοχή του κατηγορουμένου πλην όμως χαρακτήρισε «τυπικό» το αδίκημα.
Στις 16 Ιανουαρίου 2014 ο Κώστας Σακκάς συνελήφθη ξανά γιατί αποτυπώματά του ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που είχαν βρεθεί σε υπολείμματα βομβών κοντά στη γιάφκα του Χαλανδρίου.
Η γιάφκα του Χαλανδρίου είχε εντοπιστεί από τις αστυνομικές αρχές τον Σεπτέμβριο του 2009. Τότε κάποιοι από τη γιάφκα είχαν πετάξει στα σκουπίδια υπολείμματα βομβών και στα οποία είχαν βρεθεί αποτυπώματα.
Η καθυστέρηση στην ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων στο Χαλάνδρι με τα αποτυπώματα του Κώστα Σακκά οφείλεται στο γεγονός πως το 2010 όταν είχε συλληφθεί ο Κώστας Σακκάς στη Νέα Σμύρνη είχε αρνηθεί να δώσει τα δακτυλικά του αποτυπώματα, κάτι που το επέτρεπε η νομοθεσία τότε.
Ο Σακκάς είχε συλληφθεί για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2010 για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς». Είχε αφεθεί ελεύθερος τον Ιούλιο μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, αφού παρέμενε προφυλακισμένος επί 31 μήνες, πέραν του νόμιμου ορίου, χωρίς να δικαστεί. Μάλιστα, είχε κάνει και απεργία πείνας επί 38 ημέρες.
newpost.gr