Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:19 | 03/01/2022

Οι κάτοικοι μιας μικρής πόλης στην Ισπανία, συνεργάζονται για να πιάσουν έναν καταδικασμένο δολοφόνο που δεν επέστρεψε ποτέ στη φυλακή από τη άδειά του και, όπως φαίνεται, ζει σε κοντινό δάσος. 

Όταν μαθεύτηκε στο Pontedeume ότι ο «Ράμπο της Γαλικίας» έχει πάλι ξεφύγει, οι κάτοικοι άρχισαν τις περιπολίες για να βρουν τον Alfredo Sánchez Chacón που καταζητείται από τον Μάρτιο, όταν πήρε άδεια μίας ημέρας και δεν επέστρεψε ποτέ. Τα νέα δεν σόκαραν και πολλούς, αφού ο 63χρονος δολοφόνος είναι διαβόητος και έχει δραπετεύσει από τις φυλακές δύο φορές. 

Ο Chacón θα έπρεπε να μείνει στη φυλακή ως το 2025 για έναν φόνο που διέπραξε το 1996. Η πρώτη του απόδραση ήταν το 1999, όταν στην κυριολεξία έδεσε μεταξύ τους σεντόνια και βγήκε από τα τείχη της φυλακής Pontevedra, όσο συγκρατούμενοί του απασχολούσαν τους φρουρούς. Για  περισσότερο από δύο χρόνια τον καταζητούσαν, αφού είναι ένα καλά εκπαιδευμένο πρώην μέλος της Ισπανικής Λεγεώνας και τότε κατάφερε να παραμείνει κρυμμένος στην πυκνόφυτη βόρεια Ισπανία. 

Το 2001, είχε ξεφύγει και πάλι από την φυλακή, αλλά μόνο για 25 λεπτά πριν τον ξαναπιάσουν, σύμφωνα με την εφημερίδα La Voz de Galicia. 

Η Pontedeume βρίσκεται 105 χιλιόμετρα μακριά από την φυλακή και οι κάτοικοι είχαν από το καλοκαίρι ενδείξεις για έναν «παρείσακτο» φυγά. Στην κατά τα άλλα ήσυχη πόλη, άρχισαν ξαφνικά να χάνονται αντικείμενα και τροφές από τις κουζίνες τους: μπισκότα, κρέας και μπίρες. Ένας κάτοικος κατέθεσε πως ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιον άγνωστο άνδρα που είχε μπει στην κουζίνα του και έψαχνε στο ψυγείο του, μέσα στη νύχτα. 

Οι υποψίες πως ο άγνωστος ίσως είναι ο Sánchez Chacón φούντωσαν την περασμένη εβδομάδα, όταν ένας κυνηγός βρήκε έναν άνδρα που ταίριαζε στην περιγραφή του φυγά, να ζει σε μία αυτοσχέδια σκηνή μέσα στο πυκνό δάσος του πάρκου Fragas do Eume, κοντά στην πόλη.  

Τώρα, πολλοί από τους 7.900 κάτοικους εντείνουν τις ομαδικές περιπολίες για να τον βρουν και να ειδοποιήσουν τις αρχές. 

Με πληροφορίες από Guardian

Φωτογραφία από Unsplash

cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis