Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:30 | 27/07/2015

Την προηγούμενη Παρασκευή (24-07-2015) μία ομάδα περίπου 100 ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, επιχείρησε να ταξιδέψει στη Βέροια με το τρένο χωρίς να πληρώσει εισιτήριο.

Μάλιστα οι εν λόγω νεαροί, ενώ βρισκόντουσαν στο Σταθμό Λαρίσης, όχι μονο αρνηθηκαν να καταβάλλουν το αναγκαίο αντίτιμο, όπως προβλέπεται για κάθε άλλο συμπολίτη τους, αλλά επιδώθηκαν και σε έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις με λοιπούς επιβάτες του τρένου και με τους εισπράκτορες που δεν επέτρεψαν να ξεκινήσει το δρομολόγιο.

Τελικά χρειάστηκε η επέμβαση ισχυρών δυνάμων της Αστυνομίας με διμοιρίες των ΜΑΤ και άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να απομακρύνουν τα "ατίθασα αυτά νιάτα" συνάντησαν τόσο έντονες αντιδράσεις από τους ίδιους τους αντιεξουσιαστές, με συνέπεια να γίνει χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης, αλλά και να ακολουθήσουν προσαγωγες και συλλήψεις.

Πέρα όμως απο τα εν λόγω γεγονότα είναι απορίας άξιο πως μέσα από όσα συνέβησαν κάποιοι τελικά κράτησαν και υπερτόνισαν μονον ότι οι Αστυνομικοί επενέβησαν με βίαιο τρόπο (ασφαλώς χωράει πολύ κουβάντα για το τι εννοεί κανείς λέγοντας βίαιο τροπο, αλλά ας μην χαθούμε τώρα σε αυτό....)

Δεν χρειάζεται βεβαια να επισημάνουμε πως αυτοί οι κάποιοι, επιλέγουν διαρκώς να κρατήσουν την ίδια οπτικη απέναντη στην πραγματικότητα.

Το ζήτημα όμως είναι ότι η πραγαμτικότητα δεν είναι στατική, ως εκ τούτου μία στατική οπτική καταντάει να μην διαφέρει τόσο από την τυφλή οπτική

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαμορφώνει τη δική του άποψη και σε κάθε περίπτωση έχει δικαίωμα να την εκφράζει

Είναι όμως πρωτοφανές να μην εστιάζουν καθόλου στο ότι κάποιοι αρνούνται να πληρώσουν το αναγκαίο αντίτιμο της μετακίνησης τους με το έτσι θέλω ....

Ας αναλογιστούμε όλοι τι θα γινόταν αν ο καθένας από εμάς έπραττε αύριο όπως αυτοί οι αντιεξουσιαστές...

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΠΆΝΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis