Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:34 | 07/03/2021

Ο ένστολος συνδικαλισμός της Χώρας ανέμενε πάνω από τρία χρόνια, τη δικαιοσύνη να αποφανθεί για το νέο μισθολόγιο που δημιούργησε και εφάρμοσε με διαδικασίες εξπρές αλλά και με απόλυτη μυστικότητα η τότε Κυβέρνηση. Ανέμενε, η δικαιοσύνη στο ίδιο πλαίσιο της εξέλιξης ή μάλλον οπισθοδρόμησης του μισθολογίου, να τοποθετηθεί και να υποστηρίξει τις δικές της Αποφάσεις  για αποκατάσταση του μισθολογίου στα επίπεδα του 2012.

Δυστυχώς η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε με την Απόφασή της, πως η προσβαλλόμενη εγκύκλιος στερείται εντέλει εκτελεστικότητας καθώς δεν εισάγει νέες ρυθμίσεις και αποτελεί ερμηνευτική ακολουθία του νόμου και ως εκ τούτου απέρριψε την Αίτηση για λόγους τυπικούς.

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων το Αίτημά μας συνοδεύτηκε και υποστηρίχθηκε στο μέγιστο, τόσο κατά την κατάθεσή του όσο όμως και κατά την ημερομηνία συζήτησης από τον νομικό μας συνεργάτη και εκπρόσωπο κ. Γεώργιο Λάγο με όλα εκείνα τα επιχειρήματα που ενίσχυαν το σκεπτικό της εισαγωγής με την εγκύκλιο και νέων στοιχείων σε σχέση με το νόμο.

Πέραν του αιτήματος της εναρμόνισης των νομοθετημάτων με τις προηγούμενες Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επαναφορά του μισθολογίου στα επίπεδα του 2012, η Ομοσπονδία μας αγωνίστηκε να αποδείξει πως η εγκύκλιος επέφερε και νέα στοιχεία. Επισημάναμε, δυστυχώς όμως μόνοι μας, για την άδικη μεταχείριση μερίδας των ενστόλων με την δημιουργία της Γ’ μισθολογικής κατηγορίας και την ένταξη σε αυτή όσους κατατάχθηκαν ως συνοριακοί φύλακες, ανεξαρτήτου σημερινού βαθμού τους αλλά και για την επιλεκτική απόδοση αποζημίωσης για την παραμεθόριο, δημιουργώντας ξανά νέες ανισότητες.

Παρόλα αυτά, η ενσωμάτωση όλων των αιτημάτων των Ομοσπονδιών σε μια συζήτηση επέφερε αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη.   Άξιο απορίας βέβαια πως το ΣΤ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας δήλωσε παραδεκτότητα των Αιτημάτων και λόγο σημαντικότητας το παρέπεμψε στην Ολομέλειά του.

Σήμερα η δικαιοσύνη «απεφάνθη» για τον τρόπο που η Πολιτεία επέλεξε πριν τρία χρόνια να εμπαίξει τους ενστόλους. Απέρριψε το αίτημα τους.

Με δεδομένο πως η Πανελλήνια Ομοσπονδία μέσα από το αρχικό 40σέλιδο αίτημά της, πίστεψε από την πρώτη στιγμή πως το δίκιο που υπερασπίζεται είναι ισχυρό και δεν χωρά ούτε εκπτώσεις ούτε πολιτικές σκοπιμότητες που μπορεί να παρεισφρήσουν, υποσχέθηκε στα μέλη της πως θα φτάσει μέχρι τέλους. Το τέλος από τα ένδικα μέσα που χειρίζεται δεν είναι αυτό.

Ευελπιστούμε πλέον πως το σύνολο των συναγωνιστών μας από σήμερα και έπειτα, θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αντιλαμβανόμενοι το βάρος της ευθύνης που φέρουν για αυτή την υπεύθυνη προσπάθεια που οφείλουν να κάνουν. Δεν είναι απλά μια κατάθεση ενός αιτήματος που όλα εξυπακούονται και επιβάλλουν συνδικαλιστικοί λόγοι. Είναι κάτι πιο ισχυρό, είναι ένας αληθινός αγώνας απέναντι στην αποδόμηση της αξιοπρέπειας των ενστόλων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία μας, θα αναζητήσει τρόπους για την άμεση εκδίκαση των επίμαχων ζητημάτων, διότι εντέλει η με έμμεσο τρόπο παραπομπή των ζητημάτων αυτών από το ΣτΕ σε μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες παραβιάζει εμμέσως πλην σαφώς τη Θεμελιώδη Αρχή του δικαίου της Ε.Ε. που αναφέρεται στην αποτελεσματική δικαστική προστασία. 

Πολύ γρήγορα μετά την λήψη και επισήμως της Απόφασης που θα μας αποδοθεί, θα είμαστε σε ετοιμότητα να συνεχίσουμε μέχρι τελικής δικαίωσης, ευελπιστώντας πως η δικαιοσύνη δεν θα σιωπήσει και θα πάρει θέση.

Συνεχίζουμε…

footeer

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis