Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:05 | 12/02/2016

Έντύπωση, ασφαλώς όχι ευχάριστη, προκάλεσε στους Έλληνες η μεταφορά μέσω τηλεοράσεως της εικόνος απουσίας των Ευζώνων σκοπών του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου από τις θέσεις τους, εξ αιτίας του μεγάλου αγροτικού συλλαλητήριου. 

Αυτό όχι γιατί έγιναν κάποια επεισόδια από τους αγρότες ή αναρχικούς, αλλά για …προληπτικούς λόγους εν όψει του συλλαλητηρίου!  Από ότι πληροφορηθήκαμε …αρμοδίως με ένα τηλέφωνο, αυτό το παράδοξο, τουλάχιστον για μας, συμβάν συνέβη στις 17:00, όταν με εντολή αποχώρησαν οι δύο Εύζωνες σκοποί από το Μνημείο. 

Το γεγονός αυτό και σε συνδυασμό με την ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΠΟΥΣΙΑ της Ελληνικής Αστυνομίας από την προστασία του χώρου, αλλά πολυάριθμη παρουσία της μερικά μέτρα πιο πέρα, στην άνω σειρά των σκαλοπατιών για να προστατεύσουν τη Βουλή, είχε ως αποτέλεσμα πλήθος διαδηλωτών του ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ αγροτικού συλλαλητηρίου να καταλάβουν τον χώρο και να περιφέρονται στο Μνημείο πατώντας τα μάρμαρα και σουλατσάροντας πέρα-δώθε ανενόχλητοι, χωρίς ίσως να συνειδητοποιούν το ΜΕΓΕΘΟΣ της ΙΕΡΟΣΥΛΙΑΣ τους! Και μάλιστα την ΕΠΟΜΕΝΗ του ΘΑΝΑΤΟΥ τριών στρατιωτικών μας, στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού στη νησίδα Κίναρος!

Φυσικά και γνωρίζουμε ότι η παρουσία των Ευζώνων σκοπών είναι ΤΥΠΙΚΗ και δεν έχουν αστυνομικά καθήκοντα προστασίας του Μνημείου. Αυτό το ξέρουμε. Οι Εύζωνες δεν κάνουν συλλήψεις. Οι Εύζωνες φρουρούν το Μνημείο!

Πιστεύουμε ότι κανένας αγρότης δεν θα τολμούσε να βεβηλώσει ποδοπατώντας τον χώρο του Μνημείου αν υπήρχε η φυσική παρουσία των δύο Ευζώνων σκοπών. Γιατί και αυτοί είναι Έλληνες.  Να γίνονταν επεισόδια και να έπεφταν δακρυγόνα και να κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των Ευζώνων σκοπών, τότε καλοπροαίρετα να δεχτούμε την απομάκρυνσή τους για λόγους προστασίας τους.

Αλλά τώρα; Πριν αρχίσει το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο, για ποιο λόγο;

Ελπίζουμε και ευχόμαστε οι αρμόδιοι να διαβάσουν αυτές τις γραμμές και να αποκαταστήσουν το δυνατόν πιο σύντομα την προτεραία κατάσταση στέλνοντας τους Εύζωνες στη θέση τους. 

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

 

parapolitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis