Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:44 | 05/03/2021

Ακαρπες οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες το βράδυ λίγο πριν τις 9 πετάχτηκαν από τα σκαλάκια του Ιερού Ναού Εισοδίων και πέταξαν δύο μολότοφ σε άνδρες της Τροχαίας που εκείνη την στιγμή κατέβαιναν την οδό Αγίου Γεωργίου και ήθελαν να στρίψουν στην Ερμού για να μεταβούν στο αστυνομικό μέγαρο.

Αστυνομικές "πηγές" αναφέρουν στο tempo24.news πως υπήρχε εδώ και τουλάχιστον δύο 24ωρα η πληροφορία οτι ομάδα αντιεξουσιαστών θα έθετε σε εφαρμογή σχέδιο επίθεσης κατά περιπολικού οι μοτοσικλετών της Αστυνομίας. 

Η χθεσινή επίθεση με μολότοφ συνδέεται άμεσα με τις πρόσφατες αντιδράσεις που προέρχονται από τον συγκεκριμένο χώρο, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υπάρξει και ανάληψη ευθύνης για το περιστατικό.

Είναι βέβαιο ότι οι άγνωστοι είχαν στήσει καρτέρι με τις μολότοφ και περίμεναν πότε θα περάσουν οι αστυνομικοί. Η μία μολότοφ έσκασε μπροστά από μία μηχανή και μάλιστα ο δικυκλιστής πέρασε μέσα από την φωτιά. Η άλλη χτύπησε τον αστυνομικό στο πίσω μέρος του κράνους του. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε. Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες σε όλη την περιοχή. Εντόπισαν έναν νεαρό στην περιοχή του Κάστρου, έγινε προσαγωγή, ωστόσο δεν έγινε σύλληψη. Η αστυνομία έκανε έρευνες όλη τη νύχτα όμως προφανώς τα άτομα είχαν έτοιμο σχέδιο διαφυγής και εκμεταλλεύτηκαν την αναστάτωση που επικράτησε από την ρίψη των εμπρηστικών βομβών.

ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ: ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ 

"Τέτοιες ενέργειες οι οποίες έχουν ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον εργαζομένων, μόνο αποτροπιασμό και καταδίκη του συνόλου της κοινωνίας μπορούν να προκαλέσουν. Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας και είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι υπαίτιοι, οι οποίοι ενώ αποκαλούν ένα ολόκληρο κράτος "δολοφόνο" είχαν οι ίδιοι πρόθεση να αφαιρέσουν μια ζωή αστυνομικού. Δεν είναι τυχαίο ότι η μολότοφ έπεσε στο κεφάλι του συναδέλφου μας. Τους παραδίδουμε στην κρίση του συνόλου της κοινωνιας" ανέφερε σε δήλωσή του στο tempo24.news ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χάρης Τσίτσικας.

tempo24.news

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ειδική Έκπτωση στα ασφάλιστρα αστυνομικών από την idirect.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis