Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:29 | 09/05/2022

Ο 52χρονος Π.Κ. είναι ο δράστης του θανατηφόρου τροχαίου στη Μονεμβασιά, που προκάλεσε τον θάνατο δύο ανδρών 77 ετών και σόκαρε ολόκληρο το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από ανθρώπους που ζουν στην περιοχή, ο 52χρονος ήταν ένας άνθρωπος ήσυχος και κλειστός, ενώ δεν φαίνεται να είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές και επίσης δεν γνώριζε τα δύο θύματά του.

Όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας, από τον οποίο ζήτησε ο 52χρονος να αναλάβει τη νομική του εκπροσώπηση, "είναι πολύ ήρεμος άνθρωπος, δεν έχει πειράξει ούτε κουνούπι στη ζωή του".

"Δεν παντρεύτηκε, έχει αφιερώσει τη ζωή του στους γονείς του. Έχει πολύ μεγάλη περιουσία. Καλλιεργεί 270 στρέμματα, έχει ξενοδοχειακή μονάδα, είναι αυτοδημιούργητος άνθρωπος… Υπάρχει κάποιο ιστορικό ψυχώσεως στην οικογένεια από ό,τι ενημερώθηκα. Η μητέρα του είναι χρόνια διπολική…", τόνισε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο γνωστός ποινικολόγος.

Ο 52χρονος δράστης στη Μονεμβασιά:

Μονεμβασιά: Αυτός είναι ο 52χρονος δράστης - Πλούσιος, ζούσε με την μητέρα του - Οικογενειακό ιστορικό ψυχώσεων [εικόνα]

Μονεμβασιά: Ο 52χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο 52χρονος οδηγός του ΙΧ, που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο.

Ο δράστης παρέμεινε στο γραφείο του εισαγγελέα για δύο ώρες, ωστόσο δεν είπε τίποτα, ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία, ώστε να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 11 Μαϊου στις 17:00. Η κατηγορία με την οποία είναι αντιμέτωπος είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, σωματικές βλάβες, απείθεια, κλπ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών.

Πώς έγινε το θανατηφόρο τροχαίο στη Μονεμβασιά

Για τουλάχιστον 20 λεπτά, ο 52χρονος βρισκόταν σε ένα "δολοφονικό αμόκ", με την αστυνομία και τους κατοίκους της περιοχής, να προσπαθούν μάταια να βάλουν τέλος στο ανεξήγητο ξέσπασμα του. Μπήκε ανάποδα στο δρόμο με το αγροτικό που οδηγούσε, "καρφώθηκε" πάνω σε διερχόμενη μοτοσυκλέτα, παρέσυρε για δεκάδες μέτρα τον συνεπιβάτη της και δέκα λεπτά αργότερα επέστρεψε στο σημείο και έδωσε με το όχημα τη "χαριστική" βολή στον οδηγό της μηχανής, τον οποίο χτύπησε ξανά την ώρα που περίμενε το ασθενοφόρο στην άκρη του δρόμου.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η αιτία που "πυροδότησε" το ξέσπασμα του, καθώς σύμφωνα με τους αστυνομικούς βρίσκεται σε απάθεια.

"Κατάλαβα ότι δεν είναι καλά και τον πήγα σπίτι", ανέφερε στους αστυνομικούς φίλος του 52χρονου, που βρισκόταν μαζί του λίγες ώρες πριν το αιματηρό περιστατικό και κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά. Το ίδιο φαίνεται ότι περιγράφουν και άλλοι κάτοικοι της περιοχής, που είδαν τον 52χρονο λίγο αργότερα να προκαλεί και πάλι αναστάτωση, αυτή τη φορά σε ταβέρνα της Μονεμβασιάς. Εκεί τσακώθηκε αναίτια με θαμώνες του μαγαζιού με αποτέλεσμα να του ζητηθεί να αποχωρήσει. Ακολούθησε το θανατηφόρο ξέσπασμα του.

 

Λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ και ενώ οδηγούσε το αγροτικό του στο 67ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Τάραψας-Μονεμβασιάς, μπήκε ανάποδα στο δρόμο και χτύπησε μετωπικά τη μοτοσυκλέτα, στην οποία επέβαιναν οι δύο 77χρονοι άνδρες. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο συνοδηγός της μηχανής παρασύρθηκε από το όχημα για τουλάχιστον 100 μέτρα με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο, ενώ και ο οδηγός τραυματίστηκε σοβαρά από την σφοδρή σύγκρουση.

Ο 52χρονος όμως δεν έμεινε εκεί, καθώς ένα τέταρτο αργότερα επέστρεψε στο σημείο για να "τελειώσει" το έργο του, χτυπώντας με το όχημα του τον άτυχο οδηγό που περίμενε στην άκρη του δρόμου το ασθενοφόρο. Όπως περιγράφουν κάτοικοι της περιοχής, επιχείρησαν μάταια να σταματήσουν τον 52χρονο, χτυπώντας τα τζάμια του αυτοκινήτου, όμως ο άνδρας παρέμενε για ώρα σε αμόκ. Μάλιστα εμβόλισε ακόμα και περιπολικό που είχαν τοποθετήσει οι αστυνομικοί στο δρόμο για να ανακόψουν την δολοφονική του πορεία.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis