Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:55 | 25/07/2015

Όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές στο policenet.gr οι ελλείψεις οχημάτων και λοιπών υλικών στην Ελληνική Αστυνομία αποτελουν μία παγιωμένη πραγματικότητα που καμία κυβέρνηση και καμία πολιτική και φυσική ηγεσία δεν κατάφερε έως τωρα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.

Τα χαλασμένα περιπολικά και οι παροπλισμένες μηχανές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εξακολουθούν να μην επισκευάζονται αφού δεν διατίθενται αρκετά χρήματα για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που υποβάλουν ασταμάτητα οι Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Και ενώ τα εν λόγω οχήματα που προορίζονται για να κυνηγάνε ληστές, να χρησιμοποιούνται για τις καθημερινές ααστυνομικές περιπολίες και να ανταποκρίνονται σε κάθε είδους ανάγκη των Ελλήνων πολιτών, παραμένουν "εκτός μάχης", όπως διαπιστώνουμε για άλλες ανάγκες το Κράτος μας εξακολουθεί να δαπανά τεράστια χρηματικά ποσά, που θα προβλημάτιζαν ακόμα και μαθητές του γυμνασίου.

Θα αναφέρουμε μόνο λίγους αριθμούς τους οποίους εντοπίσαμε σε σημερινό δημοσίευμα της εφιμερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και οι οποίοι είναι απολύτως ικανοί να δώσουν ένα χειροπιαστό παράδειγμα περίεργων ελληνικών προτεραιοτήτων στους αναγνώστες του policenet.gr

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από τον προϋπολογισμό της Βουλής του 2013 το κονδύλι που διατέθηκε τότε για γραφική ύλη ήταν 230.000 ευρώ,

για εφημερίδες, περιοδικά και συναφείς εκδόσεις  δαπανήθηκαν 850.000 ευρώ,

για προμήθεια μηχανών φωτοαντιγραφής δαπανήθηκαν 75.000 ευρώ και

για τη συντήρηση μηχανημάτων της Βουλής δαπανήθηκαν 1.097.000 ευρω.

Να σημειώσουμε ότι όπως αναφέρερεται στο εν λόγω άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (του Πάσχου Μανδραβέλη), όλα αυτά τα έξοδα έγιναν (και σε μεγάλο βαθμό εξακολουθούν να γίνονται), γιατί κάποιοι αρνούνται πεισματικά να κάνουν χρήση των νέων τεχνολογιών που θα τους βοηθήσουν να μειώσουν σε τεραστιο ποσοστό τις παραπάνω δαπάνες.

Για όσους αναρωτιέστε αν η επισκευή των περιπολικών είναι σπουδαιότερη απο τις εκπτυπώσεις των Βουλευτών και τα περοδικά τους μία μονο ολιγόλεπτη ακρόαση των ασυρμάτων της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα θα μπορούσε να σας πείσει άμεσα. Όπως θα διαπιστώνατε, είναι λυπηρό σε δύσκολα περιστατικά να μην υπάρχουν διατιθέμενες δυνάμεις, απλά και μόνο γιατί δεν υπάρχουν λειτουργικά οχήματα.

Ασφαλώς παραδείγματα δαπανών που προβληματίζουν, υπάρχουν πολλά ακόμα σε αρκετούς κλάδους της κρατικής μηχανής. Ορισμένα εξ αυτών και εντός των Σωμάτων Ασφαλείας.

Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να τα δούμε όλα αυτά??

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis