Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 28/10/2021

Nέα επίθεση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη εξαπολύει σήμερα ο εκπρόσωπος του ΜεΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «δεν πρόλαβε καλά καλά να βγει η απόφαση για τη μη προφυλάκιση των 7 αστυνομικών που δολοφόνησαν 18χρόνο άοπλο Ρομά στο Πέραμα και ο φερόμενος ως Υπουργός «Προστασίας» του Πολίτη έσπευσε να πανηγυρίσει δηλώνοντας μάλιστα την «ικανοποίηση του που η ανεξάρτητη δικαιοσύνη αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι οι αστυνομικοί χωρίς κανένα περιοριστικό όρο!».

Σύμφωνα με τον κ. Κριθαρίδη, «ούτε τα προσχήματα δεν κράτησε για άλλη μια φορά ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος είχε επισκεφτεί κιόλας τους συγκεκριμένους αστυνομικούς ως μια ανθρώπινη πράξη συμπαράστασης».

Είναι σαφές, προσθέτει «πως επιχειρείται μια προσπάθεια συγκάλυψης της στυγερής δολοφονίας και του τραυματισμού των νέων αυτών παιδιών στο Πέραμα. Μια συγκάλυψη που εκπορεύεται φυσικά από το ίδιο το Υπουργείο δήθεν Προστασίας του Πολίτη και οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη είναι κάτι παραπάνω από εξόφθαλμες, εξ ου και η άμεση «ικανοποίηση» του κ. Θεοδωρικάκου από την απόφαση».

Μια απόφαση, σημειώνει ο εκπρόσωπος του ΜεΡΑ 25 « η οποία για δολοφονία άοπλου, με 36 σφαίρες, όχι μόνο δεν προβλέπει προφυλάκιση, αλλά ούτε έναν περιοριστικό όρο. Είναι ωστόσο γνωστές και οι "πλάτες" που διαχρονικά βάζει η αστική δικαιοσύνη στα όργανα καταστολής του αυταρχικού κράτους, εδώ όμως πλέον έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο πια».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis