Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:07 | 31/08/2021

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 31 Αυγούστου 2021, στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» η τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο απερχόμενος Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καλωσόρισε τον νέο Υπουργό Παναγιώτη (Τάκη) Θεοδωρικάκο, με τα ακόλουθα λόγια:

«Καλωσορίζω τον νέο υπουργό.

Κύριε υπουργέ Προστασίας του Πολίτη,

Αγαπητέ Τάκη,

Επανέρχεσαι στην υπουργική διαδρομή στο υπουργείο που καθημερινά αντιμετωπίζει τα αποτελέσματα όλης της δράσης, το καθημερινά έκτακτο όλης της κοινωνίας.

Είσαι άνθρωπος της δράσης και της απόφασης, έχεις λοιπόν ότι χρειάζεται για να διευθύνεις την Αστυνομία.

Είσαι και άνθρωπος του ορθού λόγου και της ερμηνείας των κοινωνικών φαινομένων.

Κι αυτό είναι πιο πολύτιμο. Η Αστυνομία δεν είναι μόνο επιχειρήσεις, δράση και επιβολή.

Είναι κυρίως κατανόηση της κοινωνικής πολυπλοκότητας ώστε, με πολύ σεβασμό στον πολίτη και μεγάλη προσοχή στην χρήση δύναμης, να οδηγεί σε σχεδιασμό και επιχειρησιακές δράσεις.

Είσαι λοιπόν ο κατάλληλος. Και για ένα λόγο επιπλέον. Διαθέτεις ένα αταλάντευτο δημοκρατικό παρελθόν, σε μια θέση όπου η άσκηση εξουσίας χρειάζεται μέτρο και συνείδηση.

Θα είναι δύσκολα και θα τα καταφέρεις.

Στο εύχομαι και το πιστεύω…»

Στη συνέχεια ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε:

«…Διαδέχομαι σε αυτή την τόσο υπεύθυνη θέση έναν άνθρωπο που υπηρέτησε διαχρονικά με αποτελεσματικότητα τον κρίσιμο τομέα της δημόσιας ασφάλειας, ως αρμόδιος υπουργός. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα μείνει στην ιστορία ως ο υπουργός που εξάρθρωσε την τρομοκρατική οργάνωση "17 Νοέμβρη" και αυτό το εξαιρετικό έργο ,αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα, θα τον συνοδεύει τιμητικά στην αξιολόγηση όλων των Ελλήνων για πάντα.»

Στην τελετή παρέστησαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνος Τσουβάλας, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου.

Επίσης παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης, καθώς και ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ακολουθούν οι ομιλίες των κ.κ. Χρυσοχοΐδη και Θεοδωρικάκου.

Απερχόμενος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης:

«…Ζούμε την εποχή των κρίσεων, των εκτάκτων καταστάσεων. Γεωπολιτικών, υγειονομικών, κλιματικών.

Το βιώνουμε καθημερινά, διαρκώς.

Γιατί η ανθρωπότητα υφίσταται τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Γιατί η πανδημία είναι παγκόσμια.

Γιατί οι σεισμοί των διεθνών ανταγωνισμών γεννούν μεταναστευτικές ροές, πολιτειακές αστάθειες και κοινωνικές αναστατώσεις.

Έτσι η νέα παγκόσμια κανονικότητα διαμορφώνεται σαν ένα σύνολο απρόσμενων, επικίνδυνων, δισεπίλυτων, αλληλοτροφοδοτούμενων καταστάσεων.

Και στην Ελλάδα και σε αυτή την κυβέρνηση αυτό το ξέρουμε καλά.

Στην Ελλάδα γιατί η έξοδος από την δεκαετή οικονομική και κοινωνική κρίση της χρεοκοπίας σήμανε την είσοδο σε απανωτές κρίσεις με αποκορύφωμα την πανδημία.

Στην κυβέρνηση γιατί από την πρώτη μέρα διαχειρίζεται το έκτακτο, το πρωτόγνωρο, σχεδόν το αφάνταστο, που όμως συμβαίνει.

Η ικανότητα διακυβέρνησης γίνεται όλο και περισσότερο η διαχείριση κρίσεων, και ο συνακόλουθος συνεχής επανασχεδιασμός των πολιτικών στα υπόλοιπα πεδία της διακυβέρνησης.

Οι κρίσεις ορίζουν την ασφάλεια, κι έτσι η έννοια της ασφάλειας, αλλάζει το δικαίωμα της ασφάλειας, μετασχηματίζεται.

Το βασικό μου μέλημα στα δύο χρόνια υπηρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ήταν να δράσουμε αλλά και να αναδιοργανώσουμε την Αστυνομία, ώστε να ανταποκριθεί σε αυτά, τα νέα αιτήματα ασφάλειας.

Μειώσαμε την εγκληματικότητα, περιορίσαμε την ανομία, η αστυνομία βρέθηκε ξανά κοντά στον πολίτη, απέναντι στην παραβατικότητα. Σε γειτονιές, δρόμους, δημόσιους χώρους.

Κι όλα αυτά μετά από μια δύσκολη περίοδο κρίσης, διχασμού και εχθροπάθειας, που είχαν θολώσει τα όρια δικαιώματος και ευθύνης, νομιμότητας και παραβατικότητας.

Το κυριότερο όμως βάλαμε νέες βάσεις, με μεταρρυθμίσεις.

Το δόγμα «νόμος και τάξη» ήθελε και θέλει μετασχηματισμό περιεχομένου, το ίδιο όσο και οι αντιλήψεις περί αντίθεσης δικαιωμάτων και ασφάλειας.

Αντίπαλός στις μεταρρυθμίσεις δεν ήταν τόσο το ά ή το β΄κόμμα, ήταν ο φανατισμός και η συνεπαγόμενη σκουριά παρωχημένων απόψεων, ξεπερασμένων διλημμάτων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο νόμος για τις συναθροίσεις, που καταγγέλθηκε ακραία ως απειλή για τη δημοκρατία. Εφαρμόζεται κατά 90 %, και είναι υπόδειγμα για το πώς πρέπει να μάθουμε να ζούμε όλοι μαζί, με σεβασμό ο ένας για τα δικαιώματα του άλλου.

Παράδειγμα, η αστυνομική βία. Όλα τα στατιστικά στοιχεία και οι συγκρίσεις με τις χώρες της Ευρώπης, δείχνουν ότι στη Ελλάδα είναι περιορισμένη και ελεγχόμενη. Μεμονωμένα γεγονότα σόκαραν με την δύναμη της εικόνας. Η κομματική εκμετάλλευση τα χρησιμοποίησε αλόγιστα.

Εμείς τα χρησιμοποιήσαμε σαν δύναμη αλλαγής.

Με 5 καινοτόμες δράσεις.

4.000 αστυνομικοί επανεκπαιδεύτηκαν στην κοινοτική αστυνόμευση, στις σχέσεις με τους πολίτες.

Εκδόθηκε η λευκή βίβλος, το νέο προγραμματικό κείμενο της Αστυνομίας για τις προκλήσεις του 21ου αιώνα, που δίνει τον τόνο στην πρόληψη, την εκπαίδευση, την συνεργασία.

Εκδόθηκε το νέο επιχειρησιακό δόγμα για τις συναθροίσεις, στο ίδιο πνεύμα συνεργασίας, πρόληψης, διευθέτησης και αποφυγής καταστολής.

Ιδρύθηκε η ΟΔΟΣ το σώμα με τους άοπλους, εκπαιδευμένους νέους και νέες που σε κάθε συνάθροιση βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Με την εμφάνιση και τη στάση τους προσκαλούν σε ηπιότητα, διευθέτηση και λογική.

Ενισχύθηκε η διαφάνεια και η λογοδοσία. Ανά βδομάδα στην Αθήνα, κάθε μήνα για το σύνολο της χώρας, η Αστυνομία δημοσιεύει τα στοιχεία για τις συναθροίσεις που έγιναν και πως έγιναν. Δημοσιεύει αναλυτικά τα στοιχεία για ολόκληρο το αστυνομικό έργο.

Δημοσιεύει και την εξέλιξη –την πορεία των σημαντικών διοικητικών εξετάσεων ώστε να μην υπάρχει καμιά υπόνοια για καθυστερήσεις ή κουκουλώματα.

Έτσι κάναμε εμείς πολιτική, πίσω από τις εντυπώσεις, μακριά από τους λιθοβολισμούς.

Η Αστυνομία με τη διαφάνεια και τη λογοδοσία, με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων ελέγχου στο Συνήγορο του πολίτη που θεσμοθετήσαμε, έχει πάψει να είναι κλειστό σκοτεινό σύστημα όπως την θέλουν μερικοί, είναι ανοιχτό, δημοκρατικό σώμα, που πασχίζει μαζί με τους πολίτες, μαζί με τους υπόλοιπους θεσμούς και υπηρεσίες του κράτους να αντιμετωπίσει το έκτακτο, να αποφύγει την ευκολία της καταστολής, να καινοτομήσει για να μπορεί να είναι αποτελεσματική.

Η αστυνομία φυλάει τον Έβρο και τα χερσαία σύνορα. Συνδράμει το λιμενικό στα θαλάσσια σύνορα, στο Β.Αιγαίο. Πέρυσι το Μάρτη αποτρέψαμε την εισβολή.

Και στη συνέχεια η αστυνομία κλήθηκε να αστυνομεύσει τα μέτρα πανδημίας. Να κάνει δηλαδή κάτι για το οποίο δεν ήταν εκπαιδευμένη, κάτι πρωτόγνωρο και ανήκουστο. Να ελέγχει ακόμη και την αναπνοή των πολιτών.

Επειδή είναι αυτή η συμπάσχουσα Αστυνομία, επειδή έκανε την πανδημία μάθημα για αυτογνωσία, με σχέδιο αλλά και αυταπάρνηση τα κατάφερε. Περισσότεροι από 17 εκατομμύρια έλεγχοι σε 15 μήνες. Με τα λιγότερα επεισόδια στην Ευρώπη. Κι ας πίεζαν με απαράμιλλο φανατισμό από την μια οι ζηλωτές της απαρέγκλιτης εφαρμογής των μέτρων, που εξόρκιζαν τη νεανική συμπαρουσία ως συνωστισμό και από την άλλη οι θιασώτες ενός ακραίου ανορθολογισμού και φαντασιώσεων. Η αστυνομία που ακόμη δεν επιβραβεύθηκε, δούλεψε.

Και τώρα συνεχίζει να δουλεύει με τη δύσκολη διαχείριση του εμβολιασμού και των αρνητών του.

Οι κρίσεις φέρνουν φόβο. Ο φόβος γεννά ανασφάλεια.

Το να μην ξέρεις που πατάς, η ομίχλη για το αύριο γιγαντώνει τα φαντάσματα.

Τα απανωτά γεγονότα εγκλημάτων, με αποκορύφωμα τα Γλυκά Νερά συγκλόνισαν την κοινή γνώμη.

Ούτε στο σπίτι του δεν είναι ασφαλής κανείς , αυτό ήταν το συναίσθημα.

Ήταν μεγάλη κρίση μέσα στην κρίση. Και η πολιτική εκμετάλλευση ήταν ασύμμετρα ανεύθυνη.

Τελικά επρόκειτο για απόλυτα δικαιολογημένη μεν, εγκληματοφοβία δε.

Και αποδείχθηκε.

Γιατί η Αστυνομία είχε την ψυχραιμία, το θάρρος και την ικανότητα να κάνει τη δουλειά της και να διαλύσει τους μύθους.

Είναι χρέος, βασική αποστολή της αστυνομίας να εμπνέει αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες.

Με ή χωρίς πανδημίες, με ή χωρίς απανωτές κρίσεις.

Για να τα καταφέρει θέλει ανοιχτό μυαλό για συνεργασίες, το θάρρος της τόλμης, την συνεχή εκπαίδευση, την συνείδηση της αποστολής, τον έγκαιρο σχεδιασμό.

Μειώθηκε η εγκληματικότητα, το παρεμπόριο, καθάρισαν τα Εξάρχεια κι αναπνέουν οι ξεχασμένες γειτονιές της Αθήνας γιατί συνεργασθήκαμε με το Δήμο, γιατί αυτό το μοντέλο και το μνημόνιο συνεργασίας, το κοινό συντονιστικό κέντρο μεταφέρεται και σε άλλους δήμους της χώρας.

Η αστυνομία ή θα είναι μέσα στην κοινωνία ή δεν θα τα καταφέρει. Η κοινοτική αστυνόμευση προέχει, αλλά η κοινωνική συνδρομή είναι εξίσου απαραίτητη.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε το σχέδιο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και σε λίγο 6 πρότυπα και πιλοτικά αστυνομικά τμήματα θα λειτουργήσουν ώστε η αστυνομία να γίνει σημαντικός βραχίονας αντιμετώπισης αυτής της μάστιγας.

Αυτά τα μεγάλα ζητήματα της κοινωνίας, η ενδοοικογενειακή, η σχολική βία, η αθλητική βία, η επικίνδυνα ογκούμενη εγκληματικότητα ανηλίκων, η διείσδυση του οργανωμένου εγκλήματος, δεν θα κουραστώ να το λέω είναι συστημικά θέματα, δεν είναι απλές αστυνομικές επιχειρήσεις.

Έχουμε σύστημα να υποδεχθεί τους ανήλικους εγκληματούντες που όλο και πιο συχνά συλλαμβάνει η αστυνομία;

Έχουμε συντονισμό θεσμών και υπηρεσιών που να θωρακίζουν την δημοκρατία από την επέκταση του οργανωμένου εγκλήματος;

Σε αυτές τις προκλήσεις η αστυνομία ενεργεί, κάνει τη δική της δουλειά αλλά δεν παύει να προσπαθεί και να πιέζει για καλύτερο συντονισμό, θεσμικές και πολιτικές πρωτοβουλίες.

Είναι ατελέσφορο να προσπαθεί κανείς, με τα παλιά μυαλά και τα παλιά οργανωτικά σχήματα να αντιμετωπίσει το σήμερα. Το σήμερα, που εκτός από κρίσεις έχει και πολίτες με απαιτήσεις. Και κοινωνία πολιτών, που έχει την δύναμη και την τεχνολογία να διεκδικεί το δίκιο της και να αποδεικνύει την κατάχρηση εξουσίας.

Εκκρεμεί στην διαβούλευση, το έτοιμο νομοσχέδιο, εγκεκριμένο από το υπουργικό συμβούλιο για την αναδιοργάνωση του επιτελείου της αστυνομίας, αλλά και την ριζική αλλαγή της εκπαίδευσης των αστυνομικών.

Ελπίζω σε λίγο καιρό να γίνει νόμος του κράτους.

Ώστε να δώσει στην Αστυνομία τον ζωτικό χώρο γνώσης και μάθησης για να είναι σύγχρονη, αποτελεσματική και επίκαιρη.

Τελειώνω με το πλέον σημαντικό

Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους μου.

Τις 55.000 άνδρες και γυναίκες του Σώματος, που δυο χρόνια τώρα τα δίνουν όλα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Αρχηγό που γνώρισα και συνεργάσθηκα άψογα και παραγωγικά.

Τους επιτελείς και αξιωματικούς που αν και πολλές φορές τους μίλησα βροντερά, ενωθήκαμε σε κοινό σκοπό και αμοιβαίο σεβασμό.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στο γραφείο. Με ανέχθηκαν, με στήριξαν, είναι ομάδα που ξέρει να παλεύει.

Με τον Λευτέρη Οικονόμου είμαστε σχεδόν πάντα μαζί εδώ. Κι όταν εγώ φεύγω εκείνος συνήθως μένει. Κι έτσι υπάρχει συνέχεια.

Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τους νυν Γραμματείς του Υπουργείου την Σοφία Νικολάου, τον Κώστα Τσουβάλα και τον Βασίλειο Παπαγεωργίου για την πολύτιμη συνεισφορά τους στον τομέα του ο καθένας.

Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες Πυροσβέστες άνδρες και γυναίκες που φέτος πάλεψαν που παλεύουν με αυτοθυσία απέναντι στις φλόγες των πολλών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν φέτος.

Ευχαριστώ τον Αρχηγό και την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος που καθημερινά αγωνίστηκαν για το καλύτερο.

Επίσης το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που είχε και έχει τιτάνιο έργο μπροστά του για την πανδημία και τις φυσικές καταστροφές.

Ακόμη ευχαριστώ τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής που σε συνθήκες πανδημίας κρατούν ασφαλείς και ανθρώπινες φυλακές.

Ευχαριστώ τέλος τον πρωθυπουργό που με τίμησε, μου έδωσε αυτή την ευκαιρία.

Η πολιτική είναι σκληρή, ιδιαίτερα για εκείνον που επωμίζεται με το βάρος των αποφάσεων.

Αποχαιρετώ το υπουργείο, όχι τον δημόσιο βίο.

Κι έχω μια τελευταία λέξη για τους νέους, στις δουλειές, στα πανεπιστήμια, τα σχολεία, τις πλατείες και τους δρόμους. Για κάποιους από αυτούς που με έκαναν αρνητικό σύνθημα και στόχο στις εκδηλώσεις τους.

Εσείς θα ζήσετε στον νέο κόσμο. Για να τον φτιάξετε, πρέπει πρώτα να τον σώσετε. Είναι τόσο ριζικές οι αλλαγές που ζείτε, δίνουν την εντύπωση πως εμποδίζουν τη ζωή και αποκλείουν τη χαρά. Σας περιορίζουν και σας θυμώνουν. Δεν είναι έτσι, γιατί δεν είστε ανήμποροι! Δουλέψτε, αγωνιστείτε, ώστε να γίνουν ευκαιρίες για εσάς, για έναν καλύτερο και εφικτό κόσμο στα μέτρα σας.»

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος:

«Είναι ξεχωριστή τιμή και ευθύνη η ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Έχω πλήρη συνείδηση της βαρύτητας των καθηκόντων μου και ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη να αναλάβω έναν τομέα που αποτελεί κρίσιμη και καθοριστική προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κεντρικός στόχος μας είναι η ασφάλεια όλων των πολιτών, η προστασία της ζωής, της περιουσίας, αλλά και του δημόσιου χώρου, απέναντι σε κάθε απειλή. Γιατί χωρίς ασφάλεια, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ελευθερία ούτε ευημερία. Ασφάλεια για όλους χωρίς διακρίσεις, ανεξάρτητα από προσωπικά ή συλλογικά χαρακτηριστικά, την οικονομική και κοινωνική κατάσταση, την πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα ή τη θρησκεία. Ασφάλεια παντού, στην πρωτεύουσα, στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, στην Θεσσαλονίκη, σε όλες τις πόλεις και κωμοπόλεις, τα χωριά της πατρίδας, σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης.

Για το σκοπό αυτό θα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, θα προχωρήσουμε αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση, όπου απαιτείται, στον εκσυγχρονισμό και στην ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας, προωθώντας τις αντίστοιχες μεταρρυθμιστικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλα μας τα στελέχη: στον Έλληνα αστυνομικό, στο Έλληνα πυροσβέστη.

Οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες μας μας είναι τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικού λαού, είναι φίλοι, αδέρφια μας, παιδιά μας και προσφέρουν το αγαθό της ασφάλειας σε όλους μας, υλοποιώντας αυτή τη θεμελιώδη υποχρέωση του κράτους. Είναι τμήμα της κοινωνίας και εργάζονται για την κοινωνία. Είναι εδώ μέρα και νύχτα για όλους τους Έλληνες. Θέλω να στείλω ένα σαφές μήνυμα: Σεβόμαστε, αγαπάμε και υποστηρίζουμε με πράξεις και θα το κάνουμε με ακόμη μεγαλύτερη έμφαση, τις γυναίκες και τους άντρες που υπηρετούν τον Έλληνα πολίτη, για να μπορούν να υλοποιήσουν το σπουδαίο κοινωνικό έργο τους.

Έργο που επιτέλεσαν με απόλυτο επαγγελματισμό, με συνέπεια και αυταπάρνηση, και τα δύο τελευταία, πολύ δύσκολα έτη, στα οποία η χώρα αντιμετώπισε πολλαπλές κρίσεις. Την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού και την ασύμμετρη απειλή στα σύνορα της χώρας, με την εργαλειοποίηση μεταναστών από την γειτονική Τουρκία στον Έβρο. Και στις δύο περιπτώσεις, η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίθηκε με άξιο τρόπο και είχε καθοριστική συμβολή στην ασφάλεια της χώρας, στην ασφάλεια των πολιτών, στην δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή. Την κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική κρίση που μας χτυπά την πόρτα. Απέναντι στα φυσικά φαινόμενα που προκάλεσαν το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος εργάστηκε με αυταπάρνηση. Προστάτεψε ζωές και περιουσίες.

Θα δουλέψουμε μαζί, σκληρά, δημιουργικά, με αλληλεγγύη, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, για να εμπεδώσουμε στην κοινωνία το αίσθημα της ασφάλειας. Να πετύχουμε την Προστασίας του Πολίτη, την Πολιτική Προστασία. Δεν θα ησυχάσουμε ποτέ, αν κάθε Έλληνας πολίτης δε νιώθει απολύτως ασφαλής στην χώρα μας. Εχθρός μας είναι κάθε μορφής έγκλημα, κάθε παράνομη πράξη ή απειλή σε βάρος της κοινωνίας.

Και σε αυτή την αδιάκοπη προσπάθεια θα ζητήσω τη συνδρομή των πάντων, των τοπικών κοινωνιών, της αυτοδιοίκησης, των κοινωνικών φορέων, των παραγωγικών δυνάμεων, των άλλων πολιτικών δυνάμεων και του συνόλου του πολιτικού συστήματος. Οι Έλληνες πρέπει να είμαστε απολύτως ενωμένοι και απέναντι σε κάθε μορφή εγκληματικότητας. Ας αφήσουμε πίσω οριστικά κάθε τεχνητό διχασμό. Οι Έλληνες είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι.

Και στο θέμα της ασφάλειας οφείλουμε όλοι να υπερβαίνουμε τις κομματικές διαχωριστικές γραμμές και να ενώνουμε τις δυνάμεις μας με υπευθυνότητα βάζοντας πάνω απ’ όλα το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον της κοινωνίας, αφήνοντας στην άκρη κομματικές ιδιοτέλειες…»

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis