Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:59 | 30/05/2021

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδης παραχώρησε  συνέντευξη του στα "ΝΕΑ"  και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για το αν στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών ασφαλείας, σκέφτεται περισσότερα "επιτελικά" τμήματα - και ποιά - στο πρότυπο της Αντιτρομοκρατικής.

Όπως επισήμανε ο κ. Χρυσοχοϊδης, το οργανωμένο έγκλημα είναι σήμερα ιδίου, ίσως και μεγαλύτερου μεγέθους απειλή όπως ήταν η τρομοκρατία πριν από 20 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλοπή όπλου απο Αστυνομικό, εξώδικο προς ανώτατο Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. και πέντε ακόμα σημαντικές ειδήσεις των τελευταίων ημερών

Tόνισε επίσης ότι όσες χώρες έχουν σοβαρή απειλή "μαφίας" έχουν ειδικά σώματα ασφαλείας, ειδικής εκπαίδευσης, σε όλη την επικράτεια, με αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση αυτής της μορφής εγκληματικότητας. Η εγκληματικότητα είναι κοινωνικό φαινόμενο, άρα εξελίσσεται δυναμικά. Το οργανωμένο έγκλημα είναι "επιχειρηματική δραστηριότητα με άλλα μέσα". Δεν νοείται λοιπόν να μην υπάρχει επιτελική σκέψη, σχεδιασμός, ενιαία υπηρεσία, πολλαπλές συνεργασίες υπηρεσιών του κράτους και μεταφορά τεχνογνωσίας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Υπουργό "χωρις συνεργασίων οικονομικών υπηρεσιών για παράδειγμα πως θα ακολουθήσεις την πορεία του χρήματος; Γενικότερα μιλώντας η Αστυνομία χρειάζεται ένα άλμα στο μέλλον και αυτο επιχειρούμε να κάνουμε με την αναδιάρθρωση του Αρχηγείου αλλά και τις αλλαγές στην εκπαίδευση.

Σε λιγα χρόνια την Αστυνομία θα την διοικούν Αξιωματικοί που έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις και μάλιστα με πολύ καλές επιδόσεις.

Αυτοί οι Αξιωματικοί ξέρουν να σχεδιάζουν καλύτερα, έχουν όμως απαιτήσεις σε πληροφορίες, αναλύσεις, στοιχεία για να αποφασίσουν.

Ναι λοιπόν, η Αστυνομία θα γίνει πιο επιτελική, πιο οικονομική, πιο επαγγελματική, με πολλές ειδικότητες αξιωματικών, γιατί έτσι είναι η εποχή.

Και όχι μόνο στο έγκλημα.

Οι έννοιες ενδοοικογενειακή βία ή κακοποίηση ζώων ήταν άγνωστες λέξεις για την κοινωνία, όχι μόνο την Αστυνομία, πριν από 20 χρόνια.

Σήμερα είναι, και καλά κάνουν, αδικήματα.

Οι αστυνομικοί χρειάζεται να έχουν παιδεία και συνεχή μετεκπαίδευση σε όλα αυτά."

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis