Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:44 | 17/04/2019

Η μεγαλύτερη ομοσπονδιακή υπηρεσία επιβολής νόμου στο εσωτερικό του Τμήματος Εγχώριας Ασφάλειας επιλέγει Glock, σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσίευση προμήθειας.

Η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των
ΗΠΑ (CBP) ανακοίνωσε την Τρίτη προμήθεια ύψους 85 εκατομμυρίων δολαρίων για να παράσχει στα στελέχη της CBP την «επόμενη γενιά υπηρεσιακού οπλισμού» του οργανισμού.

Από το 2004, η CBP εξοπλίζει τα στελέχη της με πιστόλια Heckler & Koch P-2000 (.40S&W).

[custom:google-ads]

Αλλαγή, λοιπόν, τόσο για τον κατασκευαστή, όσο και για το διαμέτρημά, καθώς τα νέα Glocks θα διατεθούν σε 9mm.

Πριν από την χρήση των HK, οι τελωνειακές αρχές ήταν εξοπλισμένες με Beretta 96 (.40S&W), το οποίο αντικατέστησε το 1995 τα εξάσφαιρα περίστροφα .357.

"Η σύμβαση αυτή παρέχει στα στελέχη της CBP την πιο σύγχρονη τεχνολογία στα πιστόλια και αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε τα εργαλεία και τον εξοπλισμό υψηλής ποιότητας στο προσωπικό μας που διασφαλίζει την επιβολή του νόμου και υπερασπίζεται την πρώτη γραμμή άμυνας της Αμερικής", δήλωσε ο αναπληρωτής Επίτροπος Robert E. Perez.

Η προμήθεια, η οποία ζητήθηκε πέρυσι, εκδόθηκε μετά από ανεξάρτητους ελέγχους από τα εργαστήρια του Εθνικού Ινστιτούτου Δικαιοσύνης, μαζί με "εκτεταμένες δοκιμές στο πεδίο" και σε απευθείας επικοινωνία με το προσωπικό της CBP. Με περισσότερα από 45.000 στελέχη και αξιωματικούς, η αποστολή της CBP περιλαμβάνει μέτρα ασφάλειας μέσω της Υπηρεσίας Συνοριακής Φύλαξης των ΗΠΑ, καθώς και τελωνειακές και αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις σε πάνω από 330 λιμάνια εισόδου.

Η μετάβαση στα Glocks αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2021.

Αν και το δελτίο τύπου δεν διευκρινίζει ποια μοντέλα
Glocks περιλαμβάνονται στην προμήθεια, τα φόρουμ όπλων και ο ειδικός τύπος της βιομηχανίας έχουν υποθέσει ότι η επιλογή της CBP θα μπορούσε να είναι ένα μείγμα κλασσικών μοντέλων G26 και G19, καθώς και του νέο Glock 47, καθώς τα δύο τελευταία είναι συμβατά με οπτικά σκοπευτικά, ένα απαιτούμενο χαρακτηριστικό σύμφωνα με την περσινή διακήρυξη.
 

Glock 47 G47 pistol new glock

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis