Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:01 | 11/05/2022

Έναν χρόνο και δύο μήνες μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, στις 9 Μαρτίου 2021, ο άνθρωπος που συνελήφθη ως ο υπαίτιος για την άγρια επίθεση σε αστυνομικό   απαλλάσσεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών το οποίο έκρινε ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι ο αποκαλούμενος από πολλά ΜΜΕ "Ινδιάνος".

   Το δικαστικό Συμβούλιο υιοθετώντας ανάλογη απαλλακτική εισήγηση του Εισαγγελέα, κρίνει ότι για τον 31χρονο, που βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης εξαιτίας μίας μαρτυρίας που τον "τοποθέτησε" στην πλατεία της Νέας Σμύρνης όταν είχαν εκδηλωθεί επεισόδια μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας, δεν προέκυψαν στοιχεία.

   Ο 31χρονος βρέθηκε αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες που αφορούσαν τα κακουργήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού, έκρηξης και κατασκευής προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών βομβών, που του αποδόθηκαν μετά από κατάθεση προσώπου από τον συγγενικό του κύκλο, το οποίο ωστόσο λίγες ημέρες μετά μετέβαλλε τους ισχυρισμούς του.

    Ο κατηγορούμενος θεωρήθηκε ως το πρόσωπο που, όπως καταγράφηκε σε βίντεο κατά την διάρκεια των επεισοδίων, με ένα μεγάλο άλμα επιτέθηκε στον αστυνομικό και τον έριξε από την μηχανή που επέβαινε ως συνοδηγός.

   Ο 31χρονος, παρέμεινε επτά μήνες προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση. Από την αρχή αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται προσκομίζοντας στοιχεία ότι δεν βρισκόταν καν στην Νέα Σμύρνη την ημέρα που έγιναν τα επεισόδια.

   Το δικαστικό Συμβούλιο με το βούλευμα του (αριθμός 1466/2022) κρίνει ότι δεν πρέπει «να γίνει κατηγορία» σε βάρος του 31χρονου καθώς «δεν υπάρχουν καθόλου ενδείξεις σε βάρος του». Τονίζουν δε οι δικαστές ότι πλην της επίμαχης κατάθεσης, την οποία ο ίδιος ο μάρτυρας ανασκεύασε πέφτοντας σε πολλές αντιφάσεις, δεν προέκυψε καμία εμπλοκή τού κατηγορούμενου στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Έτσι με την απαλλακτική τους κρίση οι δικαστές διατάσσουν και την παύση της ισχύος κάθε περιοριστικού όρου που έχει επιβληθεί στον 31χρονο.

   Με το ίδιο βούλευμα, το Συμβούλιο παραπέμπει σε δίκη 11 κατηγορούμενους που είχαν συλληφθεί για τα επεισόδια για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού, εκρήξεις και κατοχή εκρηκτικών αλλά και για σειρά πλημμεληματικών πράξεων. Αρχικά για την υπόθεση της Νέας Σμύρνης είχαν σχηματιστεί ξεχωριστές δικογραφίες, οι οποίες ωστόσο στην πορεία συνενώθηκαν λόγω συνάφειας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis