Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:41 | 06/02/2015

 

Νέες διώξεις εναντίον τουλάχιστον πέντε ακόμη προσώπων -κυρίως ελλήνων επιχειρηματιών - για την πολύκροτη υπόθεση της μεταφοράς περισσοτέρων από δύο τόνους ηρωίνης που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Ιούνιο αναμένεται να ασκήσουν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές. Ανάμεσα στους διωκόμενους θεωρείται πιθανόν να είναι άτομα που σχετίζονταν με την «πρακτόρευση» ή την υποδοχή στην Ελευσίνα του πλοίου μεταφοράς της ηρωίνης «Noor-1». Διώξεις θα υπάρξουν και εναντίον αλλοδαπών - κυρίως Τούρκων που διαμένουν στο Βέλγιο - που, όπως αποδείχθηκε, συμμετείχαν στη μεταφορά της ηρωίνης από τον Περσικό Κόλπο στην Ελλάδα.
Την ίδια ώρα έλληνες αξιωματούχοι που ερευνούν την υπόθεση διαθέτουν πληροφορίες ότι στο εξωτερικό έχουν υπάρξει δολοφονικές επιθέσεις που πιθανώς συσχετίζονται με την προσπάθεια να «κλείσουν στόματα» για τους οργανωτές της μεταφοράς ηρωίνης. Παράλληλα νέα στοιχεία για την υπόθεση αναμένεται να παρουσιασθούν τις επόμενες ημέρες από ήδη κατηγορουμένους που καλούνται σε συμπληρωματικές απολογίες.
 
Το πλοίο «Noor-1» που μετέφερε την ηρωίνη είχε ξεκινήσει το επίμαχο ταξίδι του από το Ντουμπάι και η φόρτωση των δύο τόνων ηρωίνης έγινε εν πλω στον Περσικό. Μερικές εβδομάδες αργότερα το πλοίο έφθασε σε απομονωμένη περιοχή της Ελευσίνας και η ηρωίνη εντοπίστηκε σε βίλα 41χρονου επιχειρηματία στη Φιλοθέη αλλά και σε αποθήκη στο Κορωπί.
 
Τους προηγούμενους μήνες είχαν ασκηθεί διώξεις σε περισσότερα από 30 πρόσωπα, ανάμεσα σε αυτά και ένας 41χρονος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο Ντουμπάι και ένας 65χρονος αρχικαπετάνιος ναυτιλιακής εταιρείας. Διώξεις είχαν ασκηθεί και σε μέλη του πληρώματος του «Noor-1» και πολλούς αλλοδαπούς μεσάζοντες της μεταφοράς ηρωίνης. Επιπλέον τον Νοέμβριο είχαν ασκηθεί διώξεις σε έναν επιχειρηματία που δραστηριοποιείται σε πετρελαϊκή εταιρεία στην Πάτρα και φέρεται να είχε προπληρώσει μεγάλο ποσό για τη ναύλωση του πλοίου με αναφερόμενο στόχο τη μεταφορά πετρελαίου στη Λιβύη αλλά και σε ένα άλλο πρόσωπο που σχετιζόταν με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του «Noor-1» και για το οποίο είχε προφυλακισθεί ως τώρα η σύζυγός του.
 
Τις τελευταίες εβδομάδες η 3η ανακρίτρια Πειραιά που ασχολείται με την υπόθεση έχει καλέσει σε συμπληρωματικές απολογίες όλους τους κατηγορουμένους ύστερα από την ενοποίηση των δικογραφιών για την ανεύρεση των δύο τόνων ηρωίνης σε Φιλοθέη και Κορωπί με αυτήν για τη μεταφορά της με το πλοίο «Noor-1». Μετά από αυτόν τον κύκλο των απολογιών αναμένεται η άσκηση νέων διώξεων σε πρόσωπα που ήδη μνημονεύεται σε καταθέσεις ότι είχαν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή, στην τροφοδοσία, στην άφιξη και στον ελλιμενισμό του «Νoor-1».
 
Ακόμη στοιχεία φέρεται να έχουν συγκεντρωθεί σε σχέση με εμπλεκομένους στο σχέδιο «παραλαβής», μεταφοράς και διανομής της ηρωίνης στη Βόρεια Ευρώπη.
 
Αναφέρεται, τέλος, ότι στη διάθεση των ερευνητών της υπόθεσης έχουν τεθεί πληροφορίες αλλά και έγγραφα των βελγικών Αρχών για τρεις εμπρησμούς σε ισάριθμες κατοικίες στο Βέλγιο εμπλεκομένων στην υπόθεση μεταφοράς ηρωίνης. Αρχικά υπήρξαν καταγγελίες ότι στους εμπρησμούς αυτούς είχαν προχωρήσει οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των κατοικιών για να εισπράξουν τα ασφάλιστρα και να αντεπεξέλθουν στα δικαστικά έξοδά τους, ερευνάται όμως αν πρόκειται για πράξεις αντεκδικήσεων.
 
tovima.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis