Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:49 | 18/06/2019

Navtex εξέδωσε η Άγκυρα για άσκηση με πραγματικά πυρά μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου για τις 20 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία είναι προγραμματισμένη να γίνει η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας υποστήριξε ότι ο Πορθητής έχει ξεκινήσει γεώτρηση στα ανοιχτά της Κύπρου, προαναγγέλλοντας και τη συνέχεια. Την ίδια ώρα μήνυμα προς την Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες στην Κύπρο και να μετάσχει σε διάλογο έστειλε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για το OPEN TV, η Τουρκία επιχειρεί να φουντώσει τη φωτιά που άναψε με τον Πορθητή στην κυπριακή ΑΟΖ. Η Άγκυρα στρώνει χαλί προκλήσεων στους Ευρωπαίους ηγέτες εξαγγέλοντας για ανήμερα της Συνόδου Κορυφής άσκηση με πυρά μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου. «Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. μοιράζονται την αναπτυξιακή προοπτική στα ύδατα ανοιχτά της Κύπρου και, ειδικότερα, το κοινό μας συμφέρον για την αποφυγή περαιτέρω προκλητικών ενεργειών από την Τουρκία», ανέφερε ο Αμερικανός πρέσβης.
[custom:google-ads]

Στο αυστηρό μήνυμα Πάιατ το καθεστώς Ερντογάν απάντησε με νέες απειλές για τη γεώτρηση που θα κάνει το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας. «Την Πέμπτη θα του ευχηθούμε "καλό κατευόδιο"», απάντησε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

Την ίδια ώρα Αθήνα και Λευκωσία είναι σε ανοιχτή γραμμή και συντονίζουν τις κινήσεις τους, επιμένοντας στο δόγμα της στρατηγικής ψυχραιμίας. «Υπάρχει προετοιμασία ώστε να αποτρέψουμε τις ενέργειες που γίνονται στην κυπριακή ΑΟΖ», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι η Τουρκία προχώρησε την Δευτέρα σε 41 παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis