Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:19 | 31/10/2021

Tουρκική φρεγάτα βρέθηκε κοντά στο σκάφος Nautical Geo, όπως μετάδωσε το OPEN και η Γεωργία Γαραντζιώτη επικαλούμενη κυπριακές πηγές. Η τουρκική φρεγάτα πλησίασε το Nautical Geo σε απόσταση 7 ναυτικών μιλίων, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την παρουσία της Τουρκίας. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες Σάββατο 30 Οκτωβρίου.

Το Nautical Geo πλέει σήμερα ανοιχτά της Λεμεσού. Αργά το βράδυ της Παρασκευής, η Kύπρος εξέδωσε Navtex για το σκάφος με σημαία Μάλτας, το οποίο έχει προκαλέσει το τελευταίο χρονικό διάστημα την οργή της Άγκυρας. Όπως ανακοινώθηκε, οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν τις 29 Οκτωβρίου μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για θαλάσσια περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ, νότια από την Κύπρο και προς το Ισραήλ.

Στις αρχές Οκτωβρίου, όταν το σκάφος είχε και πάλι διεξάγει έρευνες ανοιχτά της Κύπρου, η Τουρκία είχε αντιδράσει έντονα κάνοντας λόγο για παραβίαση της υφαλοκρηπίδας της και βγάζοντας πολεμικά πλοία για να μπλοκάρει τις έρευνες.

Επεισόδιο είχε σημειωθεί και με τις έρευνες που είχε πραγματοποιήσει το Nautical Geo για λογαριασμό της Ελλάδας στα ανατολικά της Κρήτης, με τουρκικό πολεμικό πλοίο να παρενοχλεί το ερευνητικό σκάφος.

ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis